Mitä Vladimir Putinin presidentillinen limusiini on syönyt? IS:n kuvat paljastavat oleellisen - Autot - Ilta-Sanomat

Mitä Vladimir Putinin presidentillinen limusiini on syönyt? IS:n kuvat paljastavat oleellisen

Pääsimme kurkistamaan Vladimir Putinin käyttämän Aurus Senat -huippulimusiinin pinnan alle.

4.9.2019 6:52

Aurus Senat on autouutuus, jolla on varsin vaikuttavat referenssit itänaapurimme puolelta. Venäjän federaation presidentti Vladimir Putinin Kortezh-saattuelimusiinin pohjana toimii nimittäin sama auto, jonka virallinen valmistaja ja suunnittelija on Moskovan kansallinen ajoneuvo- ja moottoritekniikan kehitysinstituutti Nami.

  • Yllä olevalta videolta näet, miltä Putinin Kortezh-limusiini näytti liikenteessä Helsingissä kesällä 2018.

Todellisuudessa auto on varsin kansainvälisen yhteistyön tulos. Porschen ja VW:n lisäksi Aurus -ajoneuvosarjan kehitystyöhön ovat osallistuneet esimerkiksi Mazdan, Fordin, Ssangyongin ja Isuzun kanssa yhteistyötä tehnyt venäläinen autoteollisuusyhtymä OAO Sollers, saksalainen Bosch sekä muun muassa neuvostobusseistaan aikanaan tunnettu venäläinen Liaz.

Voimalinjakuva paljastaa auton nelivetotekniikan rakenteen.­

Ilta-Sanomat pääsi kuvaamaan Aurus-mallin siviilimallin rakenteita pinnan alta Genevessä. Huomattavaa on, että moskovalaisvalmistaja pyrkii tosissaan myös avoimille markkinoille 5,6-metrisellä Senatilla. Autossa on 4,4-litrainen biturbo-V8 (600 hv) ja neliveto. 6,6-litrainen V12 (862 hv) on saapumassa valikoimaan myöhemmin.

Kuvassa 4,4-litrainen biturbo-moottori, jonka etuosassa seisoo venäjäksi ”Nami”. Tämä pienempi voimanlähde tuottaa tasan 600 hevosvoimaa.­

Senatin verottomien hintojen arvioidaan alkavan noin 150 000 eurosta – mikä tuntuu toisaalta melko suurelta summalta ulkoisesti varsinkin keulan osalta melko häpeämättömästä Rolls-Royce-kopiosta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?