Kialta täysin uusi malli Suomessa tärkeään kokoluokkaan: Nyt taipuu navigaattorissa myös suomen kieli

Julkaistu:

Uutuusmalli
Kia Xceed on aivan uusi malli tärkeään Ceed-perheeseen, ja uutuus senkun vain kohentaa merkin ajantasaisuutta.
Upouuden Kia Xceedin ensimmäiset kansainväliset tutustumisajot on suoritettu juuri ennen ennen Frankfurtin autonäyttelyä. Kia Xceed on aivan uusi auto, vaikka se perustuukin samalle perusrakenteelle kuin perus-Ceed. Niin paljon autossa on uutta, että Xceedin korin pinnoista ainoastaan etuovet ovat samat kuin Ceedissä.

Kia haluaa korostaa, että tämä auto ei ole SUV, vaan crossover-malli, eli CUV.

– Kuluttajat arvostavat kaupunkimaastureiden tiloja ja käytännöllisyyttä. Samaan aikaan yhä useampi etsii autoa, joka tarjoaisi enemmän ajamisen iloa ja sulavaa ulkonäköä. Kia Xceed on vastaus tähän tarpeeseen, ja samalla se kasvattaa suositun C-segmentin tarjontamme monipuolisemmaksi kuin millään muulla valmistajalla, kehuskelee Kia Motors Europen operatiivinen johtaja Emilio Herrera.

Xceedissä on korotettu maavara, joka yltää 18,4 senttimetriin. Auto on etuvetoinen, eikä nelivetoa ole edes suunniteltu tehtäväksi, ainakaan näillä näkymin. Näin ollen Xceed on käytännössä lopulta korotettu crossover, joka ei kuitenkaan ole tyypillinen SUV eli se ei edes pyri olemaan ns. ”mukamaasturi”. Sitä vastoin Xceed hamuaa ostajia menevämmästä ulkomuodosta ja käytännöllisyydestä kiinnostuneista asiakkaista.

Syvemmälle digiaikaan

Kia esittelee Xceedissä kaksi uutta ominaisuutta, jotka kiinnostavat erityisesti siksi, että ne tulevat myöhemmin saataville myös muihin uusiin Kia-malleihin. Ensimmäinen ominaisuuksista on uusi muokattava virtuaalimittaristo. Xceed saa kojelautaansa valinnaisvarusteisen, 12,3-tuumaisen teräväpiirtonäytön, joka korvaa niin perinteiset analogiset mittarit kuin tavanomaiset infonäytötkin.

Infokeskus korvaa analogiset nopeus-, käyntinopeus- ja matkamittarit.

Tämän lisäksi siihen on keskitetty joukko muita tärkeitä toimintoja: navigaattorin ajo-ohjeet ja liikennetiedot, ajoneuvon diagnoosi-ilmoitukset ja varoitukset, audiojärjestelmän informaatio, puhelut ja yhteystiedot sekä esimerkiksi matka-aika ja matkan pituus sekä polttoaineen kulutukseen liittyvät tiedot. Järjestelmään kuuluu myös kuljettajan vireystilan valvonta. Infokeskuksen näkymät ja toiminnot valitaan ohjauspyörään sijoitetuilla kytkimillä.

Toinen uutuuksista koskettaa erityisesti suomalaisia, sillä Kian tietoviihdejärjestelmään saa vihdoin myös suomen kielen asetuskieleksi, ja navigaattori osaa tämän uudistuksen myötä opastaa kuljettajaa suomeksi. Ensitestillä naisääninen opastus kuulosti pääosin varsin sivistyneeltä, ja vain jotkin sanat, kuten ”nyt” putkahtivat opastuksessa hieman kireinä ulos. Näin ollen myös Kia liittyy vihdoin siihen automerkkien joukkoon, joka osaa suomea.

Ilta-Sanomat raportoi uuden Xceedin ensitestin ajotunnelmista tarkemmin ensi perjantain paperiversiossa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt