Päästöhuijauksessa ryvettyneet Volkswagenit menevät kuin kuumille kiville Yhdysvalloissa

Julkaistu:

Myyntimenestys
Päästöhuijauksen jälkeen korjatuista Volkswagenin-autoista on tullut haluttuja Yhdysvalloissa.
Ostohalukkuus perustuu enimmillään jopa neljän vuoden takuuseen ja kyseisten autojen pieneen polttoaineen kulutukseen verrattuna bensiinikäyttöisiin autoihin, New York Times kertoo.

Vuonna 2015 paljastuneen huijauksen jälkeen Volkswagen joutui ostamaan takaisin lähes 380 000 rakentamaansa dieselmoottorilla varustettua autoa. Suurin osa autoista oli Volkswagen Passateja. Yhtiöllä oli kaksi vaihtoehtoa: se joko poistaa huijausohjelman ja myöntää autoille merkittävän takuuajan tai autot menevät paaliin.

Nyt, kolmisen vuotta paljastuneen skandaalin jälkeen Volkswagen kertoo, että takaisin ostetuista autoista on myymättä satatuhatta. Autokauppiaiden mukaan kysyntä on yllättävän suurta. Yksi amerikkalainen autokauppias kyseenalaistaa Volkswagenin arvion, sillä hänen mukaansa myymättä on enää 70 000 autoa.
New York Timesia siteerannut Tekniikan Maailma kertoi ensimmäisenä Suomessa Volkswagenien yllättävästä suosiosta.

Päästöhuijaus alkoi Yhdysvalloissa jo 2009

Yhdysvaltojen tiukat päästömääräykset täyttääkseen Volkswagen asensi dieselautoihinsa ohjelman, joka sai testauslaitteet lukemaan autot puhtaiksi. Todellisuudessa niiden typpipäästöt ylittivät sallitut rajat jopa 40-kertaisesti.

Huijaus alkoi vuonna 2009. Sen paljasti ympäristönsuojeluryhmä. Aluksi VW kiisti syytökset, mutta joutui lopulta myöntämään ne vuonna 2015.

Yhtiö tuomittiin sakkoihin ja vetämään markkinoilta yli puoli miljoonaa Volkswagen-, Audi-, Skoda-, Seat- ja Tiguan-merkkistä henkilöautoa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt