Autokaupan alakulon seuraus: Iso toimija voi vähentää yli 10 prosenttia väestään

Autojen maahantuojana toimiva K Auto Oy ja vähittäismyynnistä vastaava K Caara Oy aloittavat yhteistoimintaneuvottelut, joiden arvioidaan johtavan enimmillään 190 henkilön työsuhteen päättymiseen.

Maahantuoja K Auto Oy:n isoin merkki on Volkswagen.

13.8.2019 15:37

– Alkuvuoden aikana henkilöautojen ensirekisteröintien määrä Suomessa on pudonnut yli 12 prosenttia viime vuodesta. Tilanteeseen ovat vaikuttaneet esimerkiksi kuluttajien epävarmuus autoalan teknologiamurroksen keskellä, ulkomailta tuotujen käytettyjen autojen määrän selvä kasvu ja WLTP-päästömittausten käyttöönotto, K Auto Oy:n toimitusjohtaja Johan Friman kertoo yhtiön tiedotteessa.

– Osa näistä tekijöistä on väliaikaisia, mutta emme odota markkinoiden palautuvan aiemmalle tasolle lähitulevaisuudessa. Siksi joudumme sopeuttamaan toimintaamme vallitsevaan tilanteeseen.

Yhteistoimintaneuvotteluiden piirissä on molempien yhtiöiden koko henkilökunta, yhteensä lähes 1 500 henkilöä. Neuvotteluiden arvioidaan johtavan enintään 190 henkilön työsuhteen päättymiseen.

Aiemmin VV-Auton nimellä toiminut nykyinen K Auto Oy tuo maahan Volkswagenin, Audin, Porschen, Seatin, ja Cupran henkilöautoja. Se toimii myös Volkswagen-hyötyautojen maahantuojana ja markkinoijana Suomessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?