HS: Lentokentän pysäköintiin jätetyllä autolla ajettiin 130 km – matkustamo sotkettiin, vanne naarmuuntui

Julkaistu: , Päivitetty:

PYSÄKÖINTI
Helsinki-Vantaan lentokentän pysäköintiin autonsa jättänyt mies havaitsi matkalta palatessaan, että hänen Audillaan oli loman aikana ajettu 130 kilometriä.
Luvattoman ajelun paljasti autoon asennettu GPS-paikannin, Helsingin Sanomat uutisoi tänään.

Luvaton käyttö ei rajoittunut pelkkään ajoon, vaan muun muassa auton vanne oli naarmuuntunut ja matkustamosta löytyi majoneesia, pitkiä hiuksia, lääkeruiskupakkaus sekä vaatteita. Autosta oli kadonnut myös sadan euron verran rahaa.

Lentopysäköinnistä vastannut Airparkki myöntää auton luvattoman käyttöönoton. Yrityksen mukaan entinen työntekijä käytti järjestelmää hyväkseen.

– Olemme yhtä lailla uhrin asemassa kuin asiakaskin. Me tästä harmi kannetaan eikä rikoksen tehnyt ihminen, Airparkin työnjohtaja Tommi Söder valittelee IS:lle.

Väärinkäyttö pääsi tapahtumaan, sillä Audiin oli hankittu pysäköinnin lisäksi auton pesu. Auton avaimet jäivät tällöin Autoparkin haltuun.

Entinen työntekijä tiesi Söderin mukaan, että auton avaimia säilytetään kassakaapista. Hän tiesi myös, miten kassakaappiin pääsee sisään.

– Hän kävi hakemassa auton ja oli sillä ajellut. En tiedä yhtään, missä hän oli ajellut ja mitä tehnyt. Asia selvisi meille ja saatiin auto takaisin.

Söder miettii, että työntekijän lähtiessä olisi ollut järkevää vaihtaa kassakaapin avainten säilytyspaikkaa. Yritys ei ymmärtänyt tehdä sitä. Kenenkään mieleen ei juolahtanut, että joku voisi tehdä jotain tällaista.

– Tällaista ei ole ennen tapahtunut eikä tapahdu jatkossakaan. Me emme enää ota avaimia säilytykseen ollenkaan.

Airparkki on aiemmin ottanut avaimia säilytykseen niiltä asiakkailta, jotka jättävät autonsa pesuun. Yritys luopuu nyt kokonaan autojen pesusta.

– Ei meiltä kukaan tämän kohun jälkeen mitä ostakaan. Neljän hyvän vuoden jälkeen yksi päivä pilasi tämän asian.

Autojen avaimet säilyvät vastaisuudessa aina autojen omistajilla. Söder sanoo, että riski ajoneuvon luvattomaan käyttöönoton on samalla poistettu.

Audin omistajalle Airparkki on maksanut omistajan vaatiman 5000 euron korvauksen.
Juttua täsmennetty klo 18.59: Jutun otsikossa puhuttiin aiemmin yleisellä tasolla pysäköinnistä lentoparkkiin. Tapauksella ei ole mitään tekemistä Lentoparkki Oy:n kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt