Toyota Hilux sai Japanissa tärkeän elvytystehtävän

Julkaistu:

POSTI
Milloin kirjoitit viimeksi kirjeen? Japanissa postilaitos innostaa ihmisiä vanhan ajan kommunikointiin Toyota Hiluxista rakennetulla postiautolla.
Japanissa Postilla on sama huoli kuin kaikkialla maailmassa, kun ihmiset eivät enää kirjoita käsin kirjeitä ja lähetä niitä ystävilleen, vaan keskittyvät sähköiseen viestintään. Kannustaakseen ihmisiä entisaikojen meininkiin, muutettiin klassinen Toyota Hilux liikkuvaksi postitoimistoksi. Auton nimi on yksinkertaisesti Post Car eli postiauto. Kauniin auton etuovissa kysytään, milloin olet viimeksi saanut kirjeen?

Auton lavalla on pieni puusta rakennettu postitoimisto, jossa virkailija istuu pöytänsä takana. Postitoimistosta myydään perinteisiä postikortteja, minkä lisäksi asiakkaat voivat ottaa puhelimellaan kuvan, josta tehdään postikortti.

Ainutlaatuinen Toyota Hilux Post Car on tällä hetkellä Kitte-ostoskeskuksessa Tokiossa Marunouchin alueella ja se vieraille tämän vuoden aikana eri puolilla Japania. Hieno idea muistuttaa siitä, kuinka persoonatonta on kommunikoida ainoastaan tekstiviesteillä ja sosiaalisen median välineillä.
Postiautoilla on merkittävä osa myös Suomen postin historiassa. Meillä olivat käytössä enimmäkseen postilinja-autot, jotka kuljettivat postin ja pakettien lisäksi myös matkustajia. Vilkkaimmillaan toiminta oli Suomessa vuonna 1971, kun yli neljälläsadalla oranssin värisellä linja-autolla hoidettiin 222:hta linjaa eri puolilla maatamme. Toiminta alkoi kuitenkin vähitellen hiipua ja loppui kokonaan 1990-luvulla.

Ota kantaa

Koska olet viimeksi lähettänyt kirjeen?

En koskaan 10% En muista 24% 1-5 vuoden sisällä 39% 5-10 vuoden sisällä 8% 10-50 vuoden sisällä 19%
Ääniä yhteensä 2109

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt