Ford Capri - Autot - Ilta-Sanomat

Yli 1,8 miljoonaa ihmistä ”lupasi” itselleen tämän auton – nyt ikää täydet 50 vuotta, katso video

Ford Capri RS Cologne vuosimallia 1973 kuvattuna Britanniassa Goodwoodin Festival of Speed -tapahtumassa.

Julkaistu: 2.8.2019 11:47

Ford Capri valloitti Euroopan tiet ensimmäisen kerran jo puoli vuosisataa sitten.

Kun Ford Capri lanseerattiin vuonna 1969, sen julistettiin olevan "auto, jonka olet aina itsellesi luvannut." Yli 1,8 miljoonaa ihmistä lunasti tämän lupauksen. Taustalla vaikuttivat Caprin vetävä muotoilu sekä järkevälle tasolle sovitettu hinnoittelu.

Kysynnän seurauksena Fordin Kölnin tehtaalla valmistettiin Capria 17 vuoden ja kolmen sukupolven ajan vuoteen 1986 asti. Lukemattomat kuljettajat omistavat, ajavat ja nauttivat edelleen yhdestä Euroopan tunnistettavimmista urheiluautoista.

Uusi, mallin 50-vuotissyntymäpäivän kunniaksi tehty video vie harvinaisen RS2600 Caprin nostalgiselle matkalle; syntymäseudultaan lähettyvillä olevan Eifel-vuoriston metsiin, missä autolle tehtiin mittavat testit ennen lanseeraamista. Tämän jälkeen matka jatkui moottoriradoille Belgian Spahan ja Alankomaiden Zandvoortiin, missä Capri juhli kuuluisia voittojaan.

– Capri oli auto, joka salli kadunmiesten elää jokapäiväistä unelmaansa, sanoo Steve Sutcliffe, toimittaja, joka vei klassisen Fordin muistojen matkalle.

Capri oli aikoinaan monen unelma-auto.

– Se sai sinut tuntemaan olosi mukavaksi ratin takana ja tekee sen vielä nykyäänkin. Pohjimmiltaan kyseessä oli puhdas nautinto siitä, että sai ajaa jotain vähän erilaista, Sutcliffe nostalgioi.

Videolla oleva Capri on Fordin omasta klassikkokokoelmasta, ja siinä on V6-moottori. Autolla ajettiin yli 700 kilometriä kuuden päivän filmauksen aikana, mukaan lukien muutama kierros Zantvoortin radalla. 47-vuotias auto jätti pysyvän vaikutuksen.

– Olen rakastumassa tähän autoon, täysin rakastumassa siihen, sanoo Sutcliffe ja ehdottaa, että Capri voisi edelleen olla se auto, joka sinun pitäisi luvata itsellesi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?