Mercedes-Benzin kompaktimalleihin lisää potkua – joukossa ”maailman väkevin nelisylinterinen tuotantomoottori”

Julkaistu:

TEHOPAKKAUKSET
Mercedes-AMG:n kompaktimallien tarjonta täydentyy neljällä uudella tehoversiolla.
Uutta voimaa tuovat A 45, CLA Coupé 45, A 45 S ja CLA Coupé 45 S. Täydennystä seuraa, kun CLA Shooting Brake 45 -mallit saapuvat markkinoille myöhemmin tänä vuonna.


Kaikkien 45-mallien kehitystyön taustalla on Mercedes-AMG:n vahva side moottoriurheilun huipulle. Teknisissä ratkaisuissa on haettu kokemusperäistä oppia niin F1-autoja kuin FIA GT3- ja GT4- kilpa-autoja kehittäviltä osastoilta. Tämä näkyy tuotantoautoihin poikkeuksellisen väkevistä teknisistä sovelluksista niin moottorin, aerodynamiikan kuin voimansiirron saralla, Suomen maahantuonnista vastaava Veho luonnehtii.

A 45 ja CLA 45 S-mallien sydämenä sykkii täysin uusi kaksilitrainen voimanpesä. Sama moottori antaa vauhtia myös A 45 - ja CLA 45 -mallien konepellin alla, joskin hieman miedompana versiona. Molemmissa tehoversioissa moottori on käännetty 180 astetta verrattuna A- ja CLA 35 -malleihin. Tätä kautta pakosarja ja turboahdin sijaitsevat moottorin takapuolella tarjoten mahdollisuuden rakentaa vapaammin virtaava pakoputkisto. Vastaavasti imusarja on sijoitettu suoraan jäähdyttimen taakse.
S-mallien moottori on litrateholtaan valmistajansa mukaan maailman väkevin nelisylinterinen tuotantomoottori. Litrateho on 155 kW (211 hv). Tällä lukemalla päihitetään jopa lähes kaikki suuremmalla kuutiotilavuudella varustetut urheiluautot.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt