Tuore automerkki muutosten edessä: muuttaa Barcelonassa, Suomessa myy vain yksi nurkka Vantaalla

Julkaistu:

Muutos
Cupran uuteen pääkonttoriin sijoitetaan nuoren automerkin keskeiset toiminnot.
Seatista hiljattain irrottautunut uusi automerkki Cupra on rakentanut omaa organisaatiotaan nimittämällä johtoryhmän jäsenet ja kasvattamalla henkilöstön määrää peräti 50 prosentilla. Nyt vuorossa on uuden pääkonttorin rakentaminen, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Wayne Griffiths.

Seatin pääkonttorin viereen rakennettavaan uuteen rakennukseen tulee 2 400 neliömetriä avointa tilaa, jonka design tuo mieleen kilparadan varikkoalueen. Barcelonalaisen Rabassa Arquitecturan suunnittelema pääkonttori on jaettu kahteen kerrokseen, joihin sijoitetaan myynti-, markkinointi-, hankinta- ja talousosastot. Luonnon ympäröimällä 10 500 neliömetrin tontille sijoitetussa rakennuksessa on suuri piha-alue ja terassi, joissa voidaan järjestää uutuusmallien esittelyitä ja muita ulkoilmatilaisuuksia.
Uuden pääkonttorin julkistuksen yhteydessä Griffiths kehui Cupran positiivista kehitystä.

– Cupran pääkonttori edustaa vahvistumistamme itsenäisenä automerkkinä. Tavoitteemme on kaksinkertaistaa myyntimme seuraavan neljän vuoden aikana. Omat toimitilat mahdollistavat henkilöstön lisäyksen yli sataan työntekijään ja antavat meille mahdollisuuden kasvattaa Cuprasta innostuvien autoilijoiden määrää ympäri maailmaa, Griffiths sanoo.

Rakennustyöt valmistuvat tämän vuoden lopulla ja toimitilojen ovet on tarkoitus avata vuoden 2020 puolella.

Uudet toimitilat

Koska kilpa-autoilu on Cupran filosofian ytimessä, työtä tehdään myös Seat Sport -rakennuksessa, jota on väliaikaisesti käytetty yrityksen toimistorakennuksena. Nämä 16 000 neliömetrin tilat uudistetaan Racing Factoryksi.

– Se tulee olemaan uusi moottoriurheilutallimme, jossa kehitetään ja tuotetaan Cupran kilpa-autoja. Vuoden 2020 alkupuolella esiteltävä Cupra TCR on jo kehitetty omissa tiloissamme ja lisäksi Cupra Racing Factory valmistelee e-Racerin debyyttiä sähköautokilpailuissa, kertoo yhtiön strategiasta, kehityksestä ja operaatioista vastaava johtaja Antonino Labate.

Lisäksi Cupralla on oma, erillinen alueensa yhtiön tulevissa monitoimitiloissa Barcelonan ydinkeskustassa. Cupran verkosto koostuu useista Seat-jälleenmyyjistä, joiden tiloissa on erillinen Cupra Corner. Suomen toistaiseksi ainoa Cupra Corner (Cupra nurkkaus) löytyy Vantaalta, Seat Center Airportin yhteydestä.

Siirtymä sähkön aikakauteen

Tuore automerkki astumassa uuden konseptiauton myötä sähkön aikakauteen. Tehokas, 245 hevosvoiman ladattava hybridi Formentor on todiste automerkin luonteesta ja tulevaisuuteen kurottavasta suunnittelusta. Formentor tulee myyntiin vuonna 2020.

Vielä Cupra Formentoriakin tehokkaampi on e-Racer, automerkin insinöörien kehittämä täyssähköinen rata-auto. Se tarjoaa 300 kW:n jatkuvan tehon ja jopa 500 kW:n (600 hv) huipputehon. Kilpa-auto voi saavuttaa jopa 270 km/h nopeuden ja se kiihtyy nollasta sataan vain 3,2 sekunnissa.

Ota kantaa

Onko Seatista eriytetty Cupra kiinnostava uutuus?

Kyllä vain! 45% Enpä tiedä... 29% Ei ollenkaan! 26%
Ääniä yhteensä 5484

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt