Vääntö autoverosta jatkuu – tällaiset uudet autot voisivat halventua autoalan veroremontissa

Autoalalla ei tyydytä jahkailuun autoverotuksen uudistamisen suhteen.

Uusien autojen kauppa ei nyt oikein käy.

Suomen uusien autojen kauppa laahaa tänäkin vuonna pahasti tavoitteestaan. Tärkeimpänä syynä tähän pidettiin kevään poliittista epävarmuutta autoilun verotuksen suhteen. Nyt epävarmuustekijöitä on hälvennetty, mutta autoveroasia ei silti jätä alaa rauhaan.

Samaan aikaan Suomen autokanta jatkaa vanhenemistaan, mikä ei ole millään mittarilla hyvä asia.

Hallitusohjelmaan kirjattujen tavoitteiden jälkeen saatiin heinäkuun alussa valtiovarainministeri Mika Lintilän (kesk.) suulla kuulla, ettei autoveroon ole ainakaan tänä vuonna tulossa muutoksia.

Autoala vaatii edelleen veroremonttia autoiluun – vaikka sitten ensi vuoden puolella. Näin siksi, että käytettyjen autojen tuonti Suomeen on nousemassa tänä vuonna jo sellaiselle tasolle, jota pidetään uusien autojen kaupan kannalta epäterveenä.

Myös valtion ALV-verotulot ja liikenteelle asetetut päästötavoitteet kärsivät tilanteesta. Keskimäärin kuusi tai seitsemän vuotta vanha käytetty tuontiauto on myös autokannan iän kannalta huono vaihtoehto uudelle autolle. Mutta hinnaltaan se houkuttaa yhä useampia.

– Voimme ainoastaan vaikuttaa tästä hetkestä eteenpäin rekisteröitävien uusien autojen veroon ja siksi nimenomaan niiden autoveroa tulee laskea niin, että se on joko alempi tai minimissään samalla tasolla kuin käytettynä maahantuotujen autojen autovero, Autotuojat ja -teollisuus ry:n toimitusjohtaja Tero Kallio sanoo Ylen haastattelussa.

Kallion kommentti tarkoittaa käytännössä sitä, että uusien autojen WLTP-veroaste ja käytettyjen NEDC-veroaste yritettäisiin jotenkin saattaa samalle tasolle, jolloin niistä tulisi hieman enemmän toisiinsa verrannolliset verotuksen suhteen.

Uudet vähäpäästöiset autot siis todennäköisesti halpenisivat jonkin verran.

Autoalan Keskusliitto ry:n toimitusjohtaja Pekka Rissa kuitenkin rauhoittelee tilannetta autoveron tiimoilta.

– Mielestäni tärkeintä nykytilanteessa on tämän jo pari vuotta jatkuneen myllerryksen jälkeen, että Lintilän tuoreen lausunnon myötä vaikuttaisi siltä, ettei autoveroon olisi tällä hallituskaudella muutoksia tulossa, Rissa tiivistää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?