Näin autonvalmistajien osakkeet kiinnostavat nyt suomalaissijoittajia – yksi kohde putosi rajusti

Julkaistu:

Sijoittaminen
Autonvalmistajien osakkeisiin sijoittamisessa on tapahtunut kevään ja alkukesän mittaan yllättävä käänne yhden kohteen osalta.
Autonvalmistajat kiinnostavat suomalaisia piensijoittajia. Danske Bankin asiakkaiden osakekauppojen pohjalta tehty vertailtu osoittaa, että suosituin auto-osake on BMW eli Bayerische Motoren-Werke, joka oli myös suosituin saksalainen osake kesäkuussa.

Toiseksi suosituin auto-osake kesäkuussa oli Fiat Chrysler Automobiles, joka oli myös eniten vaihdettu italialainen osake. Kolmanneksi vaihdetuin auto-osake Renault oli taas toiseksi suosituin ranskalaisosake.

– Autot kiinnostavat sijoittajia nyt kun Donald Trump on vähentänyt kauppatulliuhkailujaan ja muuttanut linjaansa hieman sovittelevampaan suuntaan. Toukokuussa saatiin tieto siitä, että Trump siirtää autotullipäätöstä kuudella kuukaudella eteenpäin ja kesäkuussa vaihto auto-osakkeilla kaksinkertaistuikin toukokuuhun verrattuna, sanoo Danske Bankin senioristrategi Kaisa Kivipelto.

– Pidemmällä aikavälillä ala on myös murroksessa, ja ympäristöystävällisimmän auton kehittäjät voivat olla jatkossa tuottoisia sijoituskohteita. Tällä hetkellä osakkeita liikuttavat kuitenkin lyhemmän aikavälin näkymät, kuten lähivuosien talouskasvu ja autojen kysynnän kehitys etenkin Kiinassa, kauppatullien lisäksi, Kivipelto jatkaa.

Saksalaiset Volkswagen ja Daimler olivat neljänneksi ja viidenneksi suosituimmat auto-osakkeet. Alkuvuodesta suomalaisia sijoittajia vielä kiinnostanut sähköautoyhtiö Tesla oli nyt pohjalla vaihdetuimpien auto-osakkeiden listalla. Myös toukokuussa kärjestä löytyivät BMW, Fiat ja Volkswagen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt