Kuulutko näihin 44 000 suomalaistalouteen? Fordin kolme mallia lopetetaan Euroopassa – mukana myös yksi erityisen tärkeä Suomi-suosikki

Julkaistu:

Muutos
Brittilähde: Ford lopettaa kolmen Euroopassa yleisen mallinsa valmistuksen.
Ford aikoo lopettaa Euroopassa myytävät Mondeo-, S-Max- ja Galaxy-mallinsa. Tilalle on tulossa yksi ainoa uusi malli, joka korvaa kaikki kolme poistuvaa tuotetta, kertoo brittilähde Autocar.

Suomen Ford ei vielä ”halunnut kommentoida tulevia tuotteita, eikä kommentoi spekulaatioita”.

Kolmesta lopetettavasta mallista etenkin Mondeo on ollut Suomessa suosittu auto, jota oli viime vuoden lopulla Suomen ajoneuvorekisterissä yhteensä noin 44 000 kappaletta. Luku on Suomen mittakaavassa komea. Näistä autoista noin 28 000 oli bensiinikäyttöisiä ja reilut 15 000 dieselkäyttöisiä.

Hybridien osuus on jäänyt Fordilla pieneksi, sillä yhtiön panostukset tällä saralla ovat olleet suhteellisen vaatimattomia.


Uuden mallin nimeä ei ole vielä tiedossa, mutta se on ensitietojen mukaan koriltaan cross-over -tyyppinen ratkaisu, jossa on hieman korotettu maavara ja kunnon sisätilat, mutta ei korkeiden ns. ”mukamaastureiden” kehnompaa polttoainetaloutta.
Toteutuessaan muutos tarkoittaisi samalla sitä, että Ford poistuu Euroopassa suurten hatchback- ja tila-autojen markkinoilta. Uutuusmalli sen sijaan tulee Autocarin mukaan olemaan globaali tuote, jota myydään niin meillä kuin Yhdysvalloissakin.

Uuden mallin lähin luonnollinen kilpailija voisi olla esimerkiksi Subaru Outback, joka on menestynyt USA:ssa hyvin. Uutuuden onkin tarkoitus elvyttää Fordin myyntiä tasolle, jolle poistuvat mallit eivät ole yltäneet.


Fordin uusi malli tulee perustumaan yhtiön C2-perusrakenteelle, jota tullaan käyttämään hieman eri versioina monen muunkin Ford-mallin perustana. Moottoreiksi on oletettavasti luvassa niin diesel- kuin bensiinivoimanlähteitä, mutta unohtamatta nyt 48 voltin kevythybridimallia. Perusmoottoriksi on kaavailtu kolmesylinteristä, 1,5-litraista turbobensiiniä.

Nelivetoversion kohtalo on vielä avoin, taka-akselin veto voitaisiin mahdollisesti toteuttaa myös sähköisesti.
Muutoksen taustalla ovat Fordin edelleen jatkuvat taloudelliset vaikeudet. Viime vuonna Ford myi Euroopassa noin 50 000 Mondeota, 24 000 S-Maxia ja noin 12 000 Galaxya - kaikki liian pieniä lukuja ollakseen autovalmistajan kannalta kannattavia.
Uutta mallia odotetaan markkinoille vuodeksi 2021. Virallisia kuvia siitä ei ole vielä saatavilla.

Ota kantaa

Mitä näistä jäät kaipaamaan eniten?

Mondeota 43% S-Maxia 5% Galaxya 2% En yhtäkään 51%
Ääniä yhteensä 26115

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt