Tähän on tultu – kehitys vei ABC:ltä jo lasinpesuharjatkin

Julkaistu:

Kehitys
Hyvinkään 3-tien ABC poisti autoilijoiden käytöstä lasinpesuvälineet.
Suomalainen ilmasto on autojen tuulilasien puhtaanapidon kannalta haastava. Syksyllä sataa, talvella kura ja jää kiusaavat, keväällä maantie- ja katupöly leijailevat joka paikassa ja kesällä hyttyset sekä muut hyönteiset liiskaantuvat tiukasti tuulilasiin.

Silti tuulilasi on totuttu pitämään puhtaana, usein ihan jo näkyvyydenkin vuoksi.

Siksi hämmästys olikin melkoinen, kun IS:n autotoimitus pysähtyi asioimaan hiljattain uusitulla Hyvinkään ABC:llä, joka sijaitsee 3-tien varrella. Asemalta ei enää löytynyt lainkaan tuulilasin pesutarpeita – ainoastaan uudenmallinen kaappi, jossa oli paineilma- ja vesipistoolit. Tuulilasin pesuharjaa ja -sankoa ei ollut missään.

Mistä oikein on kyse? Onko kyseessä ehkä ABC-ketjun uusi linjaus?

Tavoitimme ABC-ketjun aluejohtaja Hannu Hounin HOK-Elennon alueelta vastaamaan heränneisiin kysymyksiin.

– Kyseessä on kehittämämme pilottihanke, jossa testaamme uudenmallista laitteistoa, jonka pitäisi olla kestävämpi ja parempi kuin ns. vanhat ilmavesikaapit. Niissä paineilmalaitteisto on harmillisen usein pois käytöstä eli rikki, eikä pesuvesikään aina ole puhtainta mahdollista. Ilmavesikaapin ylläpidossa kyseessä on meille myös kustannuserä, Houni huomauttaa.

Hounin mukaan täsmälleen samanlainen ratkaisu on otettu käyttöön myös juuri keväällä uusitulla ABC:llä Vantaan Petikossa.

– Keräämme pilottihankkeella kokemuksia, ja saamamme palautteen pohjalta teemme ratkaisun siitä, kuinka asia hoidetaan jatkossa, Houni lisää.

Huoltoasemat ovat muuttumassa yhä enemmän ihmisiä huoltaviksi yksiköiksi, joilta ehkä saa polttoaineen lisäksi myös jotain pientä apua auton tiellä pitämiseksi.


Rengaspainemittarit ja paineilma sekä tuulilasin puhtaanapitovälineet ovat varmasti tärkeimpiä palveluja, joita tankkaajat ja muutoin huoltoasemilla asioivat odottavat. Jos tuulilasin pesuun ei löydy pesuharjaa, on esimerkiksi alkutalven loskakeleissä odotettavissa haasteellisia hetkiä.

Hyvinkään 3-tien ABC:llä tuulilasin peseminen aseman harjalla ei toistaiseksi onnistu. Viereisellä Teboililla perinteinen ilmavesikaappi harjoineen vielä on.

Ota kantaa

Onko tuulilasin pesuharja tarpeellinen huoltoasemilla?

On, erittäin! 65% Kohtuullisen tärkeä. 19% Ei oikeastaan. 14% En osaa sanoa. 2%
Ääniä yhteensä 66281

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt