Verenluovutustempaus Lahdessa reilun viikon päästä – motoristit ja muutkin voivat ojentavaa auttavan kätensä

Julkaistu:

Hyvä teko
Suomen Moottoripyörämuseolla järjestetään sunnuntaina 21.7. suuri verenluovutustapahtuma.
Lahdessa Niemen satamassa sijaitseva Suomen Moottoripyörämuseo järjestää yhteistyössä Suomen Punaisen Ristin Veripalvelun kanssa ”Bikers for Life” -verenluovutustapahtuman sunnuntaina 21.7. klo 12–17.

Toisaalta auttavan kätensä voi tulla ojentamaan kuka tahansa, eikä omaa veriryhmääkään tarvitse tietää etukäteen. Tavoitteena on kerätä vähintään 80 veripussia potilaille. Samalla voi kahvitella järvimaisemissa ja ihailla sekä uudempia että museoituja kaksipyöräisiä, Suomen Moottoripyörämuseosta kerrotaan.


Tapahtuman ansiosta Lahden seudulla asuvilla, mökkeilevillä tai vierailevilla on heinäkuussa harvinainen mahdollisuus päästä luovuttamaan verta viikonloppuna. Yleensä verenluovutustilaisuuksia järjestetään ainoastaan arkipäivinä.

Luovutusverta tarvitaan jatkuvasti

Kesäkuukausinakin vapaaehtoisia verenluovuttajia tarvitaan joka arkipäivä keskimäärin 700–800. Verivalmisteita tarvitaan esimerkiksi syöpäpotilaiden hoidossa, synnytyksissä, keskosvauvoille sekä leikkauksissa ja onnettomuustilanteissa.

Veripalvelu on tehnyt yhteistyötä motoristien kanssa verenluovutuksen puolesta jo vuosikymmeniä.

– Motoristit ovat tottuneet tekemään hyvää ja auttamaan silloin kun on tarve. Nyt jokaisella on hieno mahdollisuus antaa oma panoksensa tärkeän asian puolesta Moottoripyörämuseolla, sanoo museon perustaja ja tapahtuman ideanikkari Riku Routo.


Tapahtuma järjestetään sunnuntaina 21.7. klo 12–17 (Veistämönkatu 1, Niemen satama, Lahti). Soveltuvuutensa verenluovuttajaksi voi testata etukäteen osoitteessa sovinkoluovuttajaksi.fi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt