Subaru ja Toyota: yhteinen nelivetoinen sähköauto!

Julkaistu:

Sähköistyminen
Subarun ja Toyotan yhteistyö syvenee - nyt tulee upouusi sähköauto.
Subaru ja Toyota ovat ilmoittaneet merkittävästä yhteistyöstä, jonka tuloksena japanilaisautonvalmistajat suunniteltavat yhdessä uuden nelivetoisen sähköauton.

Auto tullaan suunnittelemaan vielä kehitteillä olevalle uudelle BEV-perusrakenteelle. Yhdistämällä molempien autonvalmistajien osaamista Subaru ja Toyota haluavat tuoda markkinoille uudenlaisen ja houkuttelevan sähköautomallin.

Subaru ja Toyota solmivat yhteistyösopimuksen jo vuonna 2005, jonka jälkeen yhtiöt ovat syventäneet yhteistyötään muun muassa tuotannossa ja myynnissä sekä esitelleet omien tuotemerkkiensä alla esimerkiksi Subaru BRZ ja Toyota 86 -urheiluautomallit.
Subarun Yhdysvalloissa myytävä Crosstrek Hybridi -automalli perustuu Toyotan kehittämään plug-in -lataustekniikkaan.

Yhteistyön avulla molemmat autonvalmistajat valmistautuvat autoteollisuuden lähitulevaisuuden suuriin haasteisiin. Yhtiöt tutkivat ja etsivät vastauksia yhdessä muun muassa autonomisen ajamisen haasteisiin sekä jakamalla sähköistettyyn voimansiirtoon liittyvää tutkimustietoa keskenään.

Ajoneuvojen sähköistymisen odotetaan tuovan runsaasti uusia haasteita jo lähitulevaisuudessa, joihin japanilaisvalmistajat nyt yhteistyössä varautuvat. Molemmat japanilaismerkit uskovat, että automarkkinoiden uusiin tarpeisiin ja haasteisiin tulee vastata mahdollisimman nopeasti.

Yhtiöt nopeuttavat tuotantojaan yhdistämällä teknologioitaan. Uusi BEV-perusrakenne kehitetään siten, että se on sovellettavissa useisiin eri ajoneuvotyyppeihin, mukaan lukien C- ja D-segmenttiluokkien sedan- ja SUV -automallit.

Sopimuksen myötä Subaru siirtää nykyiset BEV-kehitysresurssit kokonaisuudessaan uuteen yhteistyöprojektiin. Subarun uusi nelivetoinen sähköauto aiotaan tuoda samanaikaisesti globaalisti myyntiin ympäri maailmaa.

Ota kantaa

Odotatko Subarun tai Toyotan täyssähköautoa?

Odotan, etenkin Subarun 36% Odotan, etenkin Toyotan 36% En odota kummankaan 28%
Ääniä yhteensä 3195

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt