Lataushybridit heiluttavat nelivetomarkkinoita jo Suomessakin – taustalla ennen muuta yksi automerkki

Viime vuonna Suomessa rekisteröitiin lähes 25 000 nelivetoista autoa. Joka viides niistä oli Volvo. Ja yllättävän moni myös lataushybridi.

Lataushybridien suosio on Volvolla jo niin kovaa, että menekki heiluttaa myös nelivetotilastoja.

5.7.2019 11:22

Kaikkiaan vuoden 2018 nelivetorekisteröinneistä peräti 4 983 oli Volvoja eli merkin nelivetoisten autojen markkinaosuus oli viime vuonna tässä luokassa suorastaan ylivoimainen, peräti 20,3 prosenttia – lähimmän kilpailijan eli BMW:n jäädessä 11,3 prosenttiin.

Lisäksi tämän vuoden ensimmäinen puolikas osoittaa, että Volvon asema Suomen suosituimpana neliveto-autona on edelleen vahvistunut.

Tilastoissa tämä näkyy niin, että alkuvuonna rekisteröitiin yhteensä 12 533 nelivetoista autoa, joista 2 811 on Volvoja.

Volvon markkinaosuus nelivetoisissa onkin nyt 22,4 prosenttia, joten yli joka viides nelivetoinen auto Suomessa on Volvo. Lähimpänä kilpailijana jatkaa BMW 9,2 prosentin osuudellaan.

Suurin osa Volvon nelivedoista on lataushybrideitä

Nelivetomallien suosiota ovat pitäneet Volvolla yllä ennen kaikkea merkin Twin Engine -lataushybridit, jotka ovat kaikki nelivetoja.

Tilastoissa tämä näkyy niin, että kun Suomessa on alkuvuodesta rekisteröity yhteensä 2 408 lataushybridiä, on niistä neliveto-Volvoja peräti 1 128 kappaletta. Volvon markkinaosuus on näin ollen myös lataushybridien osalta huikea, 46,8 prosenttia.

Kaikkiaan lataushybridimallien kärkikymmenikköön mahtuu neljä Volvoa. Niistä Volvo XC60 on tilaston ylivoimainen ykkönen 593 rekisteröinnillä ja myös kakkossija on Volvon hallussa, sillä V60 T8 Twin Engine AWD -mallia rekisteröitiin alkuvuonna 300 kappaletta.

Lisäksi lataushybriditilaston kahdeksannelta sijalta löytyy Volvo XC90 ja yhdeksäntenä on Volvo V90, nelivetoisia Twin Engine -malleja kaikki nekin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?