Matti Nykäsen BMW tuli myyntiin Tampereella – hintapyyntö lähes 40 000 euroa

Autoliikkeen mukaan Nykänen oli pitänyt autonsa erittäin hyvässä kunnossa.

Matti Nykänen ehti ajaa autollaan kaksi vuotta.

4.7.2019 7:01

Ilta-Sanomien saamien tietojen mukaan mäkihyppääjä Matti Nykäsen vuonna 2017 ostama BMW 520 -merkkinen auto on myynnissä tamperelaisessa autoliikkeessä.

Autoliikkeestä vahvistetaan, että kyseessä on Matti Nykäsen auto. Auton rekisteritiedoista käy ilmi, että Nykänen on ostanut auton uutena osamaksulla tammikuussa 2017. Auto on edelleen Nykäsen kuolinpesän nimissä.

– Pia Nykänen toimitti auton meille myytäväksi, autoliikkeen edustaja kertoo.

Nykäsen harmaassa nelivetobemarissa on vaalea nahkasisustus ja kaksilitrainen turbodiesel-moottori. Auton myyntihinta on 38 900 euroa.

Ennen kuolemaansa mäkikotka ehti ajaa autollaan kahdessa vuodessa noin 90 000 kilometriä.

Auton myyntihinta on 38 900 euroa.

Menestysvuosinaan Nykänen nieli Suomen maanteitä vaaleansinisellä turbo-Saabilla. Auton kylkeen oli kirjoitettu Nykäsen nimi kaunokirjaimin.

– Se oli muuten siihen aikaan hieno auto, Juha Pitkänen muisteli IS:lle tänä keväänä.

Joensuulainen Pitkänen oli paikalla Pyhäselän Rauanvaaran mäellä huhtikuussa 1985, kun Nykänen karautti Saabillaan paikalle ja osallistui Pyhäselän kisoihin.

Nykäsen Saab 900 poistettiin rekisteri vuonna 1998. Auton viimeinen omistaja, kuusamolainen Jari Luukkonen, kertoi IS:lle, että auto romutettiin.

– Se lyötiin lihoiksi. Siitä otettiin tekniikka toiseen vehkeeseen ja loput paalattiin. Sillekin tuli surullinen loppu, Luukkonen sanoo.

Matti Nykäseltä ulosmitatun Audin osti eläköitynyt raittiussihteeri Urpo Taponen vuonna 2010.

Vuosien mittaan Nykänen on ajellut myös ainakin Mazdalla ja Audilla. Vuonna 2010 Ilta-Sanomat uutisoi, että Pirkkalan eläköitynyt raittiussihteeri Urpo Taponen oli ostanut Nykäseltä velkojen takia ulosmitatun Audin.

Nykänen on myös vuonna 1993 levyttänyt Chevrolet-merkkisellä autolla ajelua käsittelevän kappaleen Hyppää letukkaan.

Nykänen saapui vuonna 1985 Pyhäselän kisoihin turbo-Saabillaan.

Nykänen kuoli 4. helmikuuta 2019 kotonaan pitkään jatkuneen haimatulehduksen seurauksena. Nykänen oli kuollessaan 55-vuotias.

Nelinkertainen olympiavoittaja palkittiin kahdesti vuoden urheilijana. Urheilu-uran jälkeen hänen elämäänsä varjostivat yksityiselämän ongelmat. Viimeiset vuotensa hän teki uraa laulajana.

Nykäsen hautajaisia vietettiin maaliskuun alussa Jyväskylässä. Hautajaiset huomioitiin Suomessa laajasti, ja hautajaisvieraina nähtiin muun muassa useita tunnettuja urheilijoita.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?