Liikenneturva tuo virtuaalilasit kesätapahtumiin tästä päivästä alkaen – ideana on näyttää todellisuus toisen osapuolen silmin

Julkaistu:

Liikenneturvallisuus
Virtuaalitodellisuuteen perustuvan kokemuksen tarkoituksena on herättää keskustelua liikennekäyttäytymisestä ja niistä valinnoista, joita teemme liikenteessä.
Liikenneturva on mukana esimerkiksi tänään alkavassa Järvenpään Puistobluesissa, jonka Blueskadulta löytyvällä tapahtumateltalla pääsee kokeilemaan virtuaalitodellisuuden avulla, miltä tuntuu katsella liikennettä toisen liikkujan silmin.

Esimerkiksi lapsi näkee liikenteen toisin kuin aikuinen ja voi värittää sen omien ajatusten sekä mielikuvituksenkin kautta.
– Liikennekäyttäytymistämme ohjaavat vahvasti tavat, tunteet ja tulkintamme, mutta emme ole aina tietoisia näiden vaikutuksista siihen, miten toimimme tien päällä, kertoo Liikenneturvan yhteyspäällikkö Meeri Sorjonen.

Käytännössä Liikenneturvan Näe ihminen -tapahtumateltassa nähtävä ”toisissa kengissä näkeminen, kokeminen ja liikkuminen” toteutetaan virtuaalilasien avulla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt