Tyytyväinen asiakas palaa nihkeästi samaan autokauppaan – miksi?

Vaikka reilusti yli puolet suomalaisista kuluttajista on tyytyväisiä tai jopa erittäin tyytyväisiä uuden auton ostokokemukseen, niin vain reilu kolmannes todennäköisesti hankkii seuraavan autonsa samasta liikkeestä.

Uuden auton ostaneista suomalaisista 64 prosenttia arvioi ostokokemuksensa arvosanalla erittäin tyytyväinen tai tyytyväinen. Yllättäen kuitenkin vain 36 prosenttia pitää todennäköisenä, että hankkii seuraavan uuden autonsa samasta liikkeestä.

– Yksi syy alhaiseen haluun ostaa uusi auto samasta, tutusta autoliikkeestä saattaa piillä autoliikkeiden jälkihoitokäytännöissä. Lähes 45 prosenttia kyselyymme vastanneista antaa huonon arvosanan autoliikkeen kyvylle palvella auton oston jälkeen, CDK Globalin maajohtaja Sanna Andersson sanoo.

Maailmanlaajuisesti autotoimialan ohjelmistoja toimittavan CDK:n teettämästä kuluttajakyselystä käy ilmi, että Suomessa 77 prosenttia uuden auton ostaneista kuulee omasta autoliikkeestään ainoastaan kerran vuodessa tai harvemmin. Vain joka neljäs autoliikkeen asiakas on Suomessa tyytyväinen autoliikkeen jälkihoitoon, mikä vaikuttaa myös halukkuuteen hankkia uusi auto samasta liikkeestä.

–Uskon, että asiakkaat olisivat valmiita kuulemaan useammin autoliikkeestään, kunhan viestintä on tarkoituksenmukaista, Sanna Andersson sanoo.

CDK:n teettämään kyselyyn vastasi tuhat kuluttajaa kesäkuussa. Kyselyn teki SynoInt internet-paneelina, ja otos oli väestöä demografisesti edustava.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?