Autokauppaan ilmestyi uusi kampanjakylkiäinen – pian avautuville kevytautomarkkinoille tulossa myös yllättävän isoja malleja

Julkaistu:

Uusi autoluokka
Kevytautot tulevat mopoautojen rinnalle 1.11.2019 alkaen. Arvioidussa myyntikärjessä on myös lukuisia täysikokoisiksi perheautoksi miellettyjä tuotteita.
Uudet henkilöautot voi muuttaa loppusyksystä alkaen sallituiksi kevytautoksi nopeusrajoittimella, joka mahdollistaa kyseisille autoille enintään 60 km/h nopeuden.

Lakiehdotuksen mukaisesti kevytautoksi soveltuvia malleja on useita. Esimerkiksi asiassa tukevan etunojan ottaneet Citroën ja Peugeot ilmoittavat tuovansa Suomen markkinoille valmiiksi esiasennetut kevytautot, joista maahantuoja Auto-Bon Oy arvioi suosituimmiksi Citroën C3, C3 Aircross SUV ja C4 Cactus -mallit sekä Peugeotilla 108, 208 tai 308 –mallit.
Joukossa on siis toisin sanoen malleja aina pikkuautoista perhetasoon asti.

Kaikki kevytautomallit ovat EuroNCAP-testattuja, turvatyynyillä, ABS-jarruilla ja ESP-ajovakaudenhallintajärjestelmällä varustettuja henkilöautoja, jotka on muutettu esiasennetulla nopeusrajoittimella kevytautoiksi.

– Halusimme tuoda suomalaisille perheille turvallisen kevytauton, jolla perheen nuoret voivat huoletta kulkea harrastuksiin, jotka ovat yhä useammin kaukana kotipihasta, Auto-Bon Oy:n toimitusjohtaja Markus Vuolle sanoo.
Samalla autokauppaan ilmestyy uusi täky, eli normaalisti lisämaksullista nopeusrajoitusta ryhdytään käyttämään heti alkumetreillä myös niin sanottuun myynninedistämiseen eli kampanjakylkiäisenä.

– Emme veloita muutostyöstä, jos tilaus kevytautoksi muunnettavasta autosta jätetään ennen marraskuuta 2019, Vuolle jatkaa.

Kevytautot lienevät aikanaan kuranttia tavaraa myös käytettyjen autojen markkinoilla, sillä laitteen nopeusrajoittimen saa poistaa, kun kyseistä autoa kuljettaa täysi-ikäinen, asianmukaisen ajokortin suorittanut henkilö. Muutos edellyttää katsastusasemalla käyntiä.

Ota kantaa

Oliko kevytautojen salliminen hyvä idea?

Oli 54% Ei ollut 37% En osaa sanoa 9%
Ääniä yhteensä 10317

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt