Valittiin Vuoden turhakkeeksi 2007 – T&T: suomalaiset ottivat omakseen ja kasvu jatkuu hurjana

Julkaistu:

MENESTYS
Vuonna 2007 Suomen luonnonsuojeluliitto valitsi mönkijän Vuoden turhakkeeksi. Jos valintakomitea ajatteli antimaininnan saaneen kapistuksen suosion floppaavan, väärinpä luuli.
Tekniikka & Talous kertoo, että Teknisen Kaupan Liiton mukaan mönkijöiden myynti kasvaa edelleen hurjaa vauhtia.

Tänä vuonna alkuvuoden myynti oli 43 prosenttia suurempi kuin viime vuonna samaan aikaan. Kasvun takana on viime vuonna voimaan tullut muutos ajokorttilainsäädäntöön. Myös mönkijöiden monipuoliset hyöty- ja harrastekäyttömahdollisuudet ovat omiaan kasvattamaan kiinnostusta niitä kohtaan.

Traktorimönkijöitä rekisteröitiin Suomessa viime vuonna yli 6 000 kappaletta.

Mönkijöiden myynti on kasvanut lähes kaikissa Suomen maakunnissa, mutta Uusimaa on alueena edelleen suurin markkina-alue sekä kappalemääräisesti suurin kasvaja, Tekniikka & Talous kertoi uutisessaan.

Samaisen turhakepalkinnon sai 2005 kaupunkimaasturi. Turhake tai ei, joka kolmas myyty uusi auto kyseisessä, väljästi muotoillussa autoluokassa on katumaasturi tai kaupunkimaasturi. Turhuuteen eivät ole sortuneet vain suomalaiset, sillä viime vuonna autojen myynti Euroopassa pysyi samalla tasolla kuin vuosi sitten (kaikkiaan myynti 15,54 miljoonaa autoa). SUV:ien ja crossoverin myynti sen sijaan kasvoi peräti 18 prosnttia (yhteensä 5,3 miljoonaa kappaletta).

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt