TM: Lomailija autoili Lontoossa – rekisterikilpi jäljitettiin Suomeen, yli tonnin lasku

Julkaistu:

Automatkailu
Suomalainen autoilija viihtyi väärässä paikassa liian kauan ja liian usein: kotiin pamahti tonnin lasku.
Lontoossa autollaan käynyt suomalainen sai lomamatkansa jälkeen 592 euron laskun maksamattomista ruuhkamaksuista. Koska lasku oli eräpäivänä vielä maksamatta, tuli toinen lasku: summa nousi 1 184 euroon, Tekniikan Maailma kirjoittaa..

Suomalaisautoilija ei ollut kiinnittänyt huomiota ruuhkamaksuilmoituksiin. Kyseiselle alueelle voi ajaa maksamalla ns. congestion charge -maksun, joka on 10 puntaa päivää kohden.

Autoilija yritti huojentaa saamaansa rangaistusmaksua ja otti yhteyttä Autoliittoon, jonka jäsen hän on. Autoliitto pyysi apua brittiläiseltä sisarjärjestöltään. Sen vastauksen perusteella asialle ei enää voinut tehdä mitään, koska kuljettaja oli alun perin itse laiminlyönyt maksun.
Eurooppalaisten autoilujärjestöjen kokemus on yhtäläinen: autoilija ei pääse laskuja pakoon. Perintäkeinot ovat tehokkaita ja perintä aktiivista.

– Tämä ei ole pelottelua, kun sanon, että laskut kannattaa maksaa, jos ne tarkan tutkimisen jälkeen tuntuvat oikeutetuilta, Autoliiton matkailupäällikkö Susanna Suokonautio-Hynninen sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt