Euroopan eniten myyty sähköauto näyttää nyt aiempaa enemmän ”oikealta” autolta – toimintamatka liki 400 km

Julkaistu:

uutuus
Tiedätkö, mikä oli viime vuonna Euroopan eniten myyty sähköauto? Se uudistuu niin ulkonäöltään ja tekniikaltaan ja toimintamatka kasvaa lähes 400 kilometriin.
Zoe, Renault Zoe on oikea vastaus.

Syksyllä Renault saa markkinoille uuden Zoen, jota valmistaja nimittää kolmannen sukupolven autoksi. Pikemminkin kyseessä on toinen päivitetty versio, mutta muutoksia on tehty kyllä runsaasti kaikilla mahdollisilla osa-alueilla. Edes pohjarakenne ei ole ennallaan, vaan jousitusta on kehitetty ja takaa löytyvät nyt levyjarrut.

Uuden ajoakun energiasisältö on nyt 52 kWh, kun markkinoille tullessaan Zoeen voitiin pakata virtaa vain 22 kWh. Zoen toimintamatka on vielä vahvistamaton, WLTP-normin mukainen toimintamatka on 390 kilometriä. Autossa on entistä monipuolisemmat latausmahdollisuudet, kun type-2-pistokkeen alapuolella on nyt pikalatauksen mahdollistava CCS-pistoke.


Muotoilun muutokset eivät ole mitenkään vallankumouksellisia, mutta etenkin keula eroaa melkoisesti aiemmasta. Linjoista vastannut ruotsalainen Agneta Dahlgren totesi Ilta-Sanomille, että hän halusi tehdä Zoesta aikuisemman. Aiemmat pienet hymykuopat poistettiin ja keula muistuttaa nyt entistä enemmän muita Renault’n malleja. Siinä auttavat ledivalot, joissa on Renault’lle tyypillinen C-kuvio päiväajovaloissa.

Uudessa sisustuksessa on radikaali parannus aiempaan. Kojelauta on muotoiltu kokonaan uudelleen, ja siinä on nyt kuljettajan edessä 10-tuumainen digitaalinen näyttö, joka parhaissa malleissa sisältää myös navigaattorin ohjeet. Tämä näyttö otetaan käyttöön myös muissa Renault’n malleissa. Vaihde valitaan jatkossa sähköisesti ja samalla metodilla toimii myös käsijarru.
Uuden Renault Zoen ohjauspyörän taakse pääsemme syksyllä ja Suomeen ensimmäiset autot ovat odotettavissa vuodenvaihteen tienoilla.

Konseptista menestykseksi

Renault esitteli syksyllä 2009 Zoe-konseptiauton, josta kehitettiin eurooppalainen sähköautojen menestysmalli.

Myyntiin Zoe saatiin vuonna 2012, minkä jälkeen sille on löydetty yli 150 000 ostajaa.

Viime vuonna Zoe oli sarjassaan Euroopan ykkönen ja merkittävää on se, että rekisteröinnit ovat kasvaneet kaikkina seitsemänä myyntivuonna.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt