Mercedes-AMG SL 63 – myydyt valmistetaan ja sitten tarina on loppu

Julkaistu:

Lopetus
Mercedes-Benz supistaa mallistoaan säästääkseen rahaa.
Ensin kerrottiin pienemmän SLC:n lopettamisesta. Nyt poistuvat mallistosta Mercedes-AMG SL:t. Viimeiset tilaukset otettiin vastaan maaliskuun aikana ja sen jälkeen on tyytyminen siihen, mitä jonkun maahantuojan tai vähittäismyyjän varastosta sattuu löytymään. Tähän tiedoksi, että Suomesta ei sitten kannata etsiä.

Mercedes-AMG:n tiedottaja vahvisti liikkeelle lähteneen huhun. Tällä kertaa ei ole kyse Euroopan kiristyneistä päästömääräyksistä. SL 63 vaan tuli elinkaarensa päähän ja sen on aika tehdä tilaa uusille malleille – ihan suunnitelmien mukaan.

Mercedes-Benz ei kuitenkaan aio luopua SL-mallisarjasta, vaikka toisenlaisiakin huhuja on ollut liikkeellä. AMG:n toimintaa konsernissa johtava Tobias Moers on Carscoopin mukaan kertonut New Yorkin autonäyttelyssä, että heidän yksikkönsä on saanut vastuulleen seuraavan sukupolven SL:n kehitystyön.

Moers ei paljastanut mitään yksityiskohtia SL:n seuraajasta. Luultavasti se kuitenkin tehdään samalle perusrakenteelle kuin seuraavan sukupolven AMG GT -mallisarja. Merkittäviä muutoksia voi sen myötä olla tulossa, kuten 2+2-paikkaisuus, neliveto ja jopa teräkatto nykyisen kangaskaton sijaan.

Yksi tärkeä muutos on nykymallin 5,5-litraisesta V8-moottorista luopuminen. Sen tilalle tulee muiden AMG-mallien tapaan 4,0-litrainen tuplaturbo-V8 useammalla eri viritysasteella. Tulossa on myös ainakin kevythybridi ja ehkä vielä joku muu sähköistetty vaihtoehto.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt