Uusien autojen ensirekisteröinnit sakkaavat – Autoala: Syynä poliittinen spekulointi

Julkaistu:

myyntiluvut
Kaikkiaan uusia henkilöautoja on alkuvuoden aikana rekisteröity 49 734 kappaletta, mikä on reilut 14 prosenttia viime vuoden tammi-toukokuuta vähemmän.
Autoalan tiedotuskeskuksen mukaan uuden auton hankintaa jarruttaa tällä hetkellä eniten poliittinen spekulointi eri käyttövoimien mahdollisista kannusteista ja kielloista sekä liikenteen verotuksen tulevaisuuden muutossuunnista.

Käytännössä uusien autojen myynnin väheneminen hidastaa entisestään autokannan uudistumista ja kiihdyttää myös käytettyjen autojen maahantuontia, jonka on tänä vuonna arvioitu kasvavan jälleen kerran uusiin ennätyslukemiin.
Autokannan sähköistyminen näkyy tällä hetkellä eniten hybridien yleistymisessä ensirekisteröinneissä:

Tammi-huhtikuussa ensirekisteröidyistä henkilöautoista 4,5 prosenttia oli ladattavia hybridejä, kun täyssähköautojen osuus jäi 1,7 prosenttiin. Muiden hybridien, joissa ei ole ulkoista latausta, osuus oli noin 13 prosenttia.

Tällä hetkellä Suomen rekisteröidyin uusi auto on Toyota Corolla, jonka mallisto nousi toukokuussa maan myydyimmäksi, ohi muun muassa niin Nissan Qashqain kuin Skoda Octaviankin. Kaikista Suomeen rekisteröidyistä uusista Corolla-malleista peräti 96,5 prosenttia edustaa nyt merkin uusinta, järjestyksessä jo neljännen sukupolven hybriditekniikkaa.

Ota kantaa

Jarruttaako keskustelu liikenteen verotuksen tulevaisuudesta autonostohalujasi?

Suuresti 71% Hieman 10% Ei lainkaan 19%
Ääniä yhteensä 4244

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt