Bentley julkaisi todella raskasta luettavaa: Kirja painaa noin 30 kiloa ja hinta on aivan järjetön - Autot - Ilta-Sanomat

Bentley julkaisi todella raskasta luettavaa: Kirja painaa noin 30 kiloa ja hinta on aivan järjetön

Autonvalmistaja Bentley viettää tänä vuonna yhtiön satavuotisjuhlaa monin eri tavoin. Yksi niistä on legendaarisen brittimerkin historian kertova kirja.

Luksusautomerkin kirjakaan ei ole mitään kioskikirjallisuutta.­

30.5.2019 15:43

Se on kaikin tavoin tavallista massiivisempi. Ensinnäkin sivuja on yli kahdeksansataa. Brittien huippukirjanpainajat ovat tehneet kirjaan nahkakannet samoista vuodista, joita käytetään Bentleyn valmistamien autojen sisustuksissa. Kirjan kannessa on sama Wings-merkki, joka löytyy jokaisesta tänä vuonna valmistettavasta Centenary-mallista.

Kaikkine hienouksineen kirjalle on kertynyt painoa kolmisenkymmentä kiloa. Avattuna sen leveys on melkein metrin ja kirjassa on vielä avattavia erikoisaukeamia, jotka vievät tilaa kaksi metriä. Bentley toteaa vaatimattomasti teoksesta, että se on enemmän kuin tavallinen kahvipöytäkirja.

Kirjalla on myös hintaa, sillä Opuksen tekemä The 100 Carat Edition maksaa järkyttävät 200 000 puntaa eli noin 230 000 euroa. Samalla rahalla saa kivan kaksion Kalliosta, omakotitalon vähän kauempaa tai aidon uuden Bentleyn maissa, missä autoverotus on Suomea alhaisempi. Kirja on koristeltu nimensä mukaisesti sadalla karaatilla jalokiviä ja siihen voi valita valkokultaisen tai platinaisen Wings-merkin. Tuota kirjaa tehdään ainoastaan seitsemän kappaletta, yksi jokaiseen maanosaan.

Mikäli tuo kirja tuntuu liian kalliilta (ja luultavasti ne on varattu jo kauan sitten), Bentleyllä on tarjolla Mulliner Edition. Sillä on hintaa enää pikkuauton verran eli Iso-Britanniassa 12 500 puntaa (vähän yli 14 000 euroa). Tuota kirjaa tehdään 500 kappaletta. Kirjan ostaja voi saada mukaan kuvia omistamastaan Bentleystä (tai useammasta) omaan kappaleeseensa ja nimensä kaiverrettuna kanteen hopealla tai kullalla.

Kolmas vaihtoehto on edullisin Centenary Edition, jota sitäkin tehdään vain viisisataa kappaletta. Sellainen maksaa enää kolmetuhatta puntaa, mutta silloin ei voi enää esittää yksilöllisiä toiveita kirjan sisällöstä.

Siitä huolimatta kirjan upeat kuvat ja yhdeksän lukua ovat varmasti nautinnollista luettavaa. Niissä käsitellään Bentleyn arvot, kuten suorituskyky, muotoilu, ammattitaito, innovaatiot ja myös yksilölliset asiakkaat. Tuo luku alkaa Ralph Laurenin esittelyllä. Viimeisen luvun otsikko on Tulevaisuus ja sen on kirjoittanut yhtiön pääjohtaja Ardian Hallmark.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?