Kymmenen kaupungin- ja kunnanjohtajan tiukka vaatimus Uusimaa-lehdessä: Ei tiemaksuja! - Autot - Ilta-Sanomat

Kymmenen kaupungin- ja kunnanjohtajan tiukka vaatimus Uusimaa-lehdessä: Ei tiemaksuja!

Iso joukko Uudenmaan kaupungin- ja kunnanjohtajia vetoaa hallitusneuvottelijoihin, jotta pääkaupunkiseudulle ei ajettaisi tiemaksuja.

Kyllä vai ei tiemaksuille?

26.5.2019 11:44

Kymmenen kaupungin ja kunnan ylimmät päättäjät kirjoittavat Uusimaa-lehdessä julkaistussa vetoomuksessaan, että Helsingin seudulle yritetään ajaa puoliväkisin tiemaksuja liikenteen hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi.

Allekirjoittajien mielestä tiemaksut eivät ole ratkaisu. He viittaavat Suomen ympäristökeskuksen ja Tilastokeskuksen tietoihin, joiden mukaan henkilöautoliikenteen osuus kasvihuonepäästöistä on yhdeksän ja tieliikenteen tavarankuljetusten osuus vain seitsemän prosenttia.

Allekirjoittajien mielestä liikkumisen näkökulmasta tiemaksut johtaisivat seudun sisäiseen eriarvoistumiseen ja polarisaatioon. Tiemaksut kasvattaisivat myös työssäkävijöiden kustannuksia ja voisivat heikentää työvoiman saavutettavuutta.

Päästöleikkaustavoitteen saavuttamiseksi valtion on panostettava nykyistä enemmän väyläverkon ja joukkoliikenteen sekä kävelyn että pyöräilyn tukemiseen, kirjoituksessa ehdotetaan.

”KUUMA-kunnilla on vahva yhteinen tahto edistää kestävää liikkumista Helsingin seudulla ja toteuttaa oma osuutensa tavoitteen saavuttamisessa,” allekirjoittajat korostavat.

KUUMA-seutu muodostuu pääkaupunkiseudun ympärillä sijaitsevista 10 kehyskunnasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?