Euroopan neuvoston kokous hidastaa jo torstaina liikennettä pk-seudulla – pahin suma syntyy perjantain iltapäiväruuhkaan

Julkaistu:

LIIKENTEEN SUMPUT
Helsingissä järjestettävä Euroopan neuvoston kokous hidastaa pääkaupunkiseudun liikennettä torstaina ja perjantaina.
Eniten kokous vaikuttaa liikenteeseen Helsingin keskustassa sekä Helsinki-Vantaan lentoaseman ja Helsingin keskustan välisillä pääväylillä, ennakoi poliisi.

Pääkaupunkiseudulla liikkuu kokouspäivinä useita saattueita, joiden tarkkoja reittejä ei kerrota turvallisuussyistä julkisuuteen.

– Saattueiden liikkuessa reiteillä ei sallita muuta liikennettä, vaan liikenne joudutaan hetkellisesti pysäyttämään, sanoo ylikomisario Jarkko Lehtinen Helsingin poliisilaitokselta tiedotteessa.

Lehtisen mukaan katkokset kestävät kerrallaan arviolta enintään 20 minuuttia.

Poliisi kehottaa varaamaan liikkumiseen runsaasti ylimääräistä aikaa ja kannustaa suosimaan julkista liikennettä.

Kokouspäivinä metro, lähijunat ja Suomenlinnan lautta liikennöivät ennakkotietojen mukaan normaalisti, mutta bussi- ja raitioliikenteeseen on odotettavissa viivästyksiä ja poikkeuksia. Muutoksia on erityisesti Helsingin kantakaupungin alueella sekä lentoaseman ja Helsingin keskustan välisillä reiteillä.

Mannerheimintie osittain suljettu

Torstaina eniten vaikutuksia liikenteeseen on iltapäivällä kolmesta alkaen iltaan asti. Perjantaina vilkkain aika on noin kello 11:sta alkuiltaan. Perjantaina isoimmat vaikutukset näkyvät todennäköisesti iltapäiväruuhkan aikaan, poliisi kertoo.

Suurimmat liikennehaitat ovat luvassa Helsingin keskustassa kokouspaikkana olevan Finlandia-talon ympäristössä ja Mannerheimintiellä. Laajoja liikennekatkoksia on kuitenkin odotettavissa muuallakin kantakaupungin alueella, esimerkiksi joidenkin hotellien ympäristössä.

– Torstaina osan ajasta Mannerheimintie on osittain suljettu Finlandia-talon läheisyydessä pohjoisen suuntaan. Kokouspäivinä kannattaakin pyrkiä valitsemaan Finlandia-talon ohittamiseen muita reittejä kuin Mannerheimintie, Lehtinen neuvoo.

Finlandia-talon ympäristössä ei myöskään sallita pyöräliikennettä tai jalankulkua. Alue on kokonaan eristetty. Töölönlahden ympäri pääsee kuitenkin kiertämään aivan rantaa pitkin.

Vantaalla Tuusulanväylällä liikennekatkoksia on torstaina lentoasemalta Helsingin suuntaan ja perjantaina Helsingistä lentoaseman suuntaan. Liikennekatkokset saattavat heijastella myös kehäteille ja Tuusulanväylää ympäröiville teille.

Finlandia-taloa suojataan lentokieltoalueella

Kokouksen takia Helsingin ydinkeskustaan tulee tilapäinen lentokieltoalue, joka ulottuu 500 metrin etäisyydelle Finlandia-talosta ja korkeussuunnassa 250 metriin maanpinnasta. Rajoitukset alkavat torstaiaamuna kahdeksalta ja päättyvät perjantaina kello 21.

Alueella ei siis sallita viranomaistoiminnan lisäksi muuta ilmailua, eikä poliisi myönnä alueelle poikkeuslupia.

Tilapäisten lentokieltoalueiden lisäksi ilmatilaa rajoitetaan myös pysyvillä rajoituksilla, poliisi muistuttaa. Esimerkiksi Helsingissä on useita pysyviä lentokieltoalueita.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt