Tasan 125 439 kansalaista vaatii nyt dieselautojen käyttövoimaveron poistoa

Julkaistu:

Kansalaisaloite
Aloite dieselautojen käyttövoimaveron poistamisesta on etenemässä eduskunnan käsiteltäväksi kaikkien aikojen kolmanneksi korkeimmalla allekirjoitusmäärällä.
Aloitteen, jonka nimienkeruu päättyi sunnuntaina, mukaan dieselautojen käyttövoimaverosta pitää luopua, sillä dieselin ja bensiinin hinnassa ”ei enää ole sellaista litrahintaeroa, jolla niin sanottu dieselvero voitaisiin perustella”.

Kaikkiaan 125 439 kansalaisen allekirjoittama dieselaloite keräsi huimasti nimiä varsinkin ensimmäisinä päivinään ja nousi kuukausien mittaan lopulta kautta aikojen kolmanneksi allekirjoitetuimmaksi kansalaisaloitteeksi.
Edellä kansalaisaloitteiden allekirjoitusmäärissä ovat vain tasa-arvoinen avioliittolaki (166 851 allekirjoittajaa) sekä HE 124/2017 kumoaminen eli ns. työttömyysturvalakialoite (140 944 allekirjoittajaa).

Mitä aloitteen käsittelystä seuraa?

Muodollisesti enää eduskuntaan lähettämistä vajaa dieselaloite nivoutunee aikanaan käsiteltäessä jonkinlaiseen isompaan liikenneverouudistukseen – johon on kertynyt paineita jo varsin pitkän aikaa.
Sitä, minkälaisesta uudistuksesta tarkalleen ottaen on aikanaan kyse, pohditaan erittäin todennäköisesti myös parhaillaan käynnissä olevissa hallitusneuvotteluissa.

Vaikka minkäänlaista virallista tietoa aiheesta ei olekaan annettu, niin oletettavaa on, että neuvotteluissa liikenteeseen liittyvät verotusaiheet löytynevät ainakin entisen liikenneministeri Merja Kyllösen (vas) vetämän "Suomen liikenneverkon kehittäminen ja ylläpitäminen" -nimisen työryhmän pöydältä.

Ota kantaa

Oletko allekirjoittanut jonkin kansalaisaloitteen?

Olen 64% En ole 30% En muista 6%
Ääniä yhteensä 6671

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt