Timo osti Juha Sipilän kohutun ”Luksus-Teslan” – vaimo vaati - Autot - Ilta-Sanomat

Timo osti Juha Sipilän kohutun ”Luksus-Teslan” – vaimo vaati

Juha Sipilän entinen Tesla on tällä hetkellä autokauppias Timo Ojalan testattavana. Myöhemmin auto menee myyntiin.

Julkaistu: 11.5.2019 14:07

Autokauppias Timo Ojalan mielestä Sipilän entinen Tesla on aivan mahtava kulkupeli.

Entisen pääministerin ja Keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän paljon puhuttu sähköauto Tesla odottaa tällä hetkellä uutta omistajaa pienen kempeleläisen autoliikkeen myyntivarastossa.

Liikkeen omistaja Timo Ojala osti auton tällä viikolla oululaisesta autoliikkeestä, hän kertoo IS:n kysyttyä asiasta. Ojalan mukaan yhtenä vaikuttimena auton ostoon toimi vaimo, joka hänen mielestään on suuri Juha Sipilän fani.

– Vaimo arvostaa Sipilää hyvin paljon. Hän kuuli, että auto on myynnissä ja jopa vaati minua hankkimaan sen, Ojala sanoo.

Sipilä omisti Teslan Model S -sähköauton reilut neljä vuotta. Ojala kehuu, että autoa on pidetty hyvin.

Sipilä on omistanut sähköauton aiemminkin. Vuonna 2012 hän kertoi Ilta-Sanomille silloisen sähköautonsa Opel Amperan toimivan kotona tuotetulla energialla.

Juha Sipilän sähköauto Tesla Motorsin Model S kuvattiin toukokuussa 2014 hinausauton kyydissä.

Ojalalle pääministerin Tesla sen sijaan on ensimmäinen kosketus täyssähköautoon. Hän kertoo tekevänsä parhaillaan testiajoja poikamaisella riemulla ja innolla. Adjektiivit eivät riitä kuvailemaan auton hienoutta, hän sanoo.

– Suorituskyky on aivan käsittämätön. Jossain lehtiartikkelissa tätä kuvailtiin maailman moderneimmaksi autoksi ja se varmasti pitää paikkansa. Olen löytänyt tästä kaksi nappia, hanskalokeron avaavan napin ja hätävilkut. Kaikki muu hoituu kosketusnäytöltä.

Ojala kertoo, että hitaalla vauhdilla ajettaessa auton täydellinen hiljaisuus oli melkoinen kokemus. Myös auton teho teki vaikutuksen.

– Minulla on valtavasti kokemusta erilaisista polttomoottoriautoista, mutta mikään niistä ei herätä tällaista kunnioitusta sitä moottorin voimaa kohtaan. Ei kestä montaa sekuntia kun kiihdytetään nollasta sataan, mutta myös lähtö satasesta ylöspäin on ihan yhtä räjähtävä.

Autoliikkeen omistaja ei vielä osaa sanoa, kuinka kauan hän aikoo nauttia Sipilän Teslasta. Ennemmin tai myöhemmin se menee myyntiin, mutta ensin Ojalan täytyy tutustua myytävään tuotteeseen kunnolla.

Mikäli Juha Sipilä sattuu Kempeleelle, aikoo Ojala mennä entisen pääministerin juttusille ja kysellä autosta.

– Mielelläni kuulisin pienen konsultaation auton käytöstä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?