Bensiini Ruotsissa kalliimpaa kuin koskaan – Facebookissa sadattuhannet vastustavat hintoja, mielenosoituksia luvassa

Julkaistu:

HINTATASO
Ruotsissa käynti polttoainepumpulla on kalliimpaa kuin koskaan. Siksi sadattuhannet ihmiset ovat liittyneet Facebook-ryhmään, joka suunnittelee mielenilmauksia.
Bensiinin litrahinta on noussut Ruotsissa yli kaksi kruunua vuodenvaihteen jälkeen. Tällä hetkellä litrahinta on 16,69 kruunua (1,54 euroa). Öljy- ja biopolttoaineyritysten mukaan hinta on nyt ennätystasolla.

Polttoaineiden hinnannousu on saanut yli 300 000 ihmistä liittymään Facebookissa ”bensiinivastarinta 2.0 -ryhmään”. Sen jäsenet suunnittelevat järjestävänsä mielenosoituksia kaikkialla Ruotsissa.

– Bensiinin hinnasta on tullut ongelma esimerkiksi niille, joiden on käytettävä autoa työmatkoillaan. Se tuntuu heidän kukkarossaan, ryhmän perustaja Janne Berglund kertoi SVT:n uutistoimitukselle.

Berglund kertoi, että protestit ovat rauhanomaisia.

Ranskassa viime vuoden lopussa alkaneet keltaliivien mielenilmaukset johtuivat polttoaineen hinnannoususta. Protestit muuttuivat ajan saatossa väkivaltaisiksi yhteenotoiksi.

Ruotsissa on toisaalta esiintynyt myös halukkuutta fossiilisten polttoaineiden hintojen lisäkorotuksiin. Bensiinivastarinta 3.0:n toiminta tähtää siihen, että entistä useampi valitsisi nollapäästöisen tavan liikkua. Tämän ryhmän koko oli tänä aamuna 552 jäsentä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt