Ratti­juopumuksesta epäilty jäi hetkeksi yksin poliisiautoon – sinä aikana tapahtui jotain, joka vesitti epäilyn

Julkaistu:

Liikennevalvonta
Liikennevalvonnassa rattijuopumuksesta epäilty jätettiin hetkeksi poliisiauton takaosaan. Mitä tapahtui, kun virkavallan silmä vältti?
Hämeen poliisi oli joulukuussa Lahdessa matkalla selvittämään työtehtävää, joka keskeytyi hetkeksi, kun partio tavoitti liikenteestä rattijuopumuksesta epäillyn miehen. Poliisi uskoi, että 46-vuotias mies oli ollut auton ratissa käytettyään amfetamiinia.

Epäilty jätettiin yksin joksikin aikaa poliisiauton takaosaan. Partio hoiti sinä aikana turvallisuustarkastusta tehtävässä, johon partio oli alun perinkin hälytetty.

Palattuaan autoonsa partio teki rattijuopumuksesta epäillylle miehelle huumepikatestin. Testi näytti positiivista tulosta. Poliisi kuuli miestä epäiltynä rattijuopumuksesta. Ajon jälkeen miehen verestä mitattiin 1,9 mg/l:ssa amfetamiinia.

Mies kiisti syyllisyytensä rattijuopumukseen. Hän kertoi käyttäneensä yhden annoksen piriä eli amfetamiinia sinä aikana, kun oli yksin poliisiauton takaosassa.

Syyttäjä jätti nostamatta rattijuopumussyytteen, koska miehen syyllisyyden tueksi ei ollut todennäköisiä syitä.

Esitutkinnassa todistajana kuultiin poliisimiestä, joka oli selvittämässä tehtävää. Poliisimies kertoi, että poliisiauton takaosasta löytyi muovinyssäkkä, jossa oli ollut valkoista jauhetta. Jauheesta ei kuitenkaan otettu näytettä.

Syyttäjän mielestä poliisin kertomus tukee rattijuopumuksesta epäillyn kertomusta, jonka mukaan mies oli napannut huumausaineen ajon jälkeen. Syyttäjä piti tekoa mahdollisena.

Syyttäjä totesi, että ei ollut olemassa todennäköisiä syitä rikoksesta epäillyn syyllisyydestä ja jätti syytteen nostamatta.

Salpausselän syyttäjäviraston syyttäjä teki ratkaisun jutussa pari viikkoa sitten.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt