IS New Yorkissa: Volkswagenin osastolla komeilee Passatille ja Octavialle sukua oleva avolava – Suomen maahantuoja pysynyt hipihiljaa - Autot - Ilta-Sanomat

IS New Yorkissa: Volkswagenin osastolla komeilee Passatille ja Octavialle sukua oleva avolava – Suomen maahantuoja pysynyt hipihiljaa

Päinvastoin kuin tavalliset pick-upit eli avolavat Volkswagen Tarok on tehty henkilöauton rakenteelle.

Kun Volkswagen Tarokin valot ja etusäleikkö vaihdetaan vähän tavallisempiin, se on valmis tuotantoon.

26.4.2019 16:13

Volkswagenilla on hurja into päästä mukaan Yhdysvaltojen valtaville ja yhä edelleen vain kasvaville avolavamarkkinoille. Vuosi sitten se esitteli New Yorkin autonäyttelyssä Atlas Tanoak koemallin ja tänä vuonna on pienemmän Tarokin vuoro.

Yhteistä kaksikolle on se, että molemmat on tehty Volkswagen Groupin MQB-perusrakenteelle, eli sille samalle, jota käyttävät hieman muunneltuina muun muassa Audilla A3, Skodalla Octavia ja VW:lla Golf sekä Passat.

Tarok-nimi voi kalskahtaa tutulta, sillä Volkswagen myi Euroopassa vuosina 1989-1997 Taro-nimistä avolavaa. Se oli Hannoverissa valmistettu Toyota Hilux. Uudella Tarokilla ei ole kuitenkaan mitään tekemistä tuon autohistorian vaiheen kanssa.

Takaviistostakin tarkasteltuna Tarok on hyvin henkilöautomainen. Pienenä yllätyksenä autossa on takaovellinen miehistöohjaamo.

Uusi VW Tarok näytettiin ensimmäisen kerran viime marraskuussa Sao Paulon kansainvälisessä autonäyttelyssä Brasiliassa. Kehitystyöstä vastaavat Volkswagenin eteläamerikkalaiset insinöörit, sillä tuossa maanosassa Tarokin kaltaiset pick-upit ovat hyvin suosittuja.

Ihan pikkuauto Volkswagen Tarok ei kuitenkaan ole, sillä autolla on mittaa 4,91 metriä. Miehistöohjaamosta huolimatta lava on 1,86 metrin pituinen ja kantavuutta Tarokilla on vähän yli tonni.

Seuraava Amarok suunnitellaan yhdessä Fordin kanssa ja VW:n johdolla. Ratkaisu luo tilaa myös pienemmälle pick-up -luokalle, jota siis voidaan kehittää henkilöautoista tutulle MQB-perusrakenteelle.

Koemallissa on 1,4-litrainen 110 kilowatin tehoinen bensiiniturbo, mikä vaikuttaa vähän alimittaiselta ainakin täyteen lastattuun Tarokiin. Brasiliassa auto on etenemässä jo tuotantoon ja siellä moottori on vaihdettu yhtä tehokkaaseen kaksilitraiseen turbodieseliin.

Tarokia suomalaisin silmin katsellessa ei voi välttyä ajatukselta, että kyseinen malli voisi kokoluokkansa puolesta sopia mainiosti myös meikäläisiin maisemiin. Volkswagenin Suomen maahantuoja K-Auto ei kuitenkaan ole uutuudesta tiedottanut, sillä valmistajan linjanvedon mukaan Tarokia ei ole ainakaan toistaiseksi tarkoitus tuoda Euroopan markkinoille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?