Tiesitkö tästä uljaasta Volvo-mallista?

Julkaistu:

Harvinaisuus
Joskus veteraani- tai klassikkoikään ehtineiden autoyksilöiden historiassa tärkeintä on omistajahistoria.
Jotta jonkin autoyksilön historiasta ja habituksesta muodostuisi jotakin lähes elämää suurempaa, auttaa, jos sen on jossain vaiheessa omistanut historiallisesti merkittävä henkilö. Sellainen voi olla esimerkiksi autoalan julkimo, autotehtailija tai jopa merkin perustaja. Techno Classica Essenissä tavattiin tänä vuonna ainakin kaksi tällaista autovanhusta.

Huippuharvinainen Volvo


Yksi erityislaatuisuutta tarjonnut merkki Essenissä oli suomalaisille tuttu Volvo. Kiinalaistuva ruotsalaismerkki oli tuonut Saksaan näytille itselleen korvaamattoman arvokkaan yksilön, vuoden 1935 PV36 ”Cariocan”. Tämä auto oli pääosin siistissä alkuperäiskunnossa, ja sen teki erityiseksi se tosiseikka, että sen oli omistanut aikoinaan toinen Volvon perustajista, Gustaf Larson (1887 – 1968).

Volvo PV36 ”Cariocaa” valmistettiin ainoastaan vuosina 1935 – 1938. Tasan viisimetristä autoa saatiin valmiiksi ainoastaan noin 500 kappaletta, ja sitä vauhditti 3,7-litrainen suora kuusisylinterinen sivuventtiilimoottori. Muotoilussa oli paljon vaikutteita Yhdysvaltojen silloisista automalleista. Näyttelyssä nähty yksilö ei luonnollisesti ollut edes myytävänä sen erityislaatuisuuden vuoksi.

Citroën-historiaa 56 vuoden takaa

Toinen historiallisesti merkittävä autoyksilö oli satavuotisjuhliaan viettävän Citroënin ID 19 Cabriolet Palm Beach vuodelta 1963. Sen lisäksi, että kyseinen avoversio on jo itsessään harvinainen 32 kappaleen valmistusmäärällään, se oli vuoden 1963 Geneven kansainvälisen autonäyttelyn alkuperäinen uniikkikappale.


Avoauton on luonut autokoritehtailija Henri Chapron (1886 – 1978), joka oli vastuussa kaikkiaan vain 1 365 myydystä DS/ID 19 -avomallista. Kaiken tämän lisäksi kuvaamamme, erityinen nelipaikkainen Palm Beach -yksilö on ollut Henri Chapronin omassa käytössä, joka vaikuttaa auton arvioituun hintaan – alan asiantuntijoiden mukaan ylimmillään noin 330 000 euroa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt