IS New Yorkissa: Tämä ei todellakaan ole pila – tältä näyttää Toyotan osastolta löytämämme seuraavan sukupolven Yaris!

Julkaistu:

New Yorkin autonäyttely
Euroopassa esiteltävä Yaris on aikanaan jotain aivan muuta kuin Pohjois-Amerikassa myytävä "Mazoyta".
Atlantin tuolla puolen ostajat haluavat katumaastureita ja niin pienten kuin suurten henkilöautojen myynnin kehitys on ollut mollivoittoista.

Eri yhtiöt ovat tehneet tuosta omat päätelmänsä ja esimerkiksi Ford lopettaa Fiestan valmistuksen ja myynnin USA:ssa kokonaan.
Toyota kuitenkin uskoo, että (halvoille) pikkuautoille löytyy edelleen oma ostajakuntansa.

Pohjois-Amerikassa myynnissä onkin ollut koko ajan Toyota Yaris Sedan, joka saa siis vuosimallin 2020 myötä rinnalleen myös viistoperän.

Suomalaisin silmin uutuus näyttää jotenkin tutulta, varsinkin mikäli malttaa katsoa keulaa pidemmälle. Tunne vain syventyy, kun avaa oven ohjaamoon.


Tällaisten pikkuautojen perusmallin varustelu on Yhdysvalloissa hyvin vaatimatonta.

Toyota uskoo kuitenkin toisenlaiseen linjaan ja on panostanut siihen, että jo halvimmassa Yaris-mallissa on Amerikan markkinoilla muun muassa 16-tuumaiset kevytmetallivanteet, etusumuvalot, peruutusvalot ja – kromattu pakoputken pää.

Moottori on sama 79 kilowatin tehoinen 1,5-litrainen bensamylly kuin Mazda2:ssa.
Ja arvata sopii, että uusi Toyota Yaris kuulunee presidentti Donald Trumpin inhoamiin automalleihin. Se nimittäin valmistetaan Mazdan tehtaalla Meksikossa.

Korostettakoon vielä, että Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa myytävät Toyota Yarisit ovat samasta mallinimestään ja kokoluokastaan huolimatta täysin eri autoja.

Jutun ingressiä täsmennetty.

Ota kantaa

Oletko ajanut Toyota Yarisilla?

Olen 55% En ole 41% En tiedä 4%
Ääniä yhteensä 6405

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt