Jaguar I-Pace teki hattutempun - Autot - Ilta-Sanomat

Jaguar I-Pace teki hattutempun

World Car Awardsit jaettiin New Yorkin ensimmäisen lehdistöpäivän aamuna ja Jaguarin sähköauto oli todella iskussa. Se oli mukana pääsarjan lisäksi mukana kahdessa muussa kategoriassa ja voitti jokaisen.

World Car of the Year 2019 Jaguar I-Pace.

17.4.2019 18:04

World Car of the Year valittiin jo viidennentoista kerran. Tuomaristossa on 86 jäsentä, jotka edustavat kaikkia maanosia. Ilta-Sanomia lähes kaksikymmentä vuotta avustanut Toni Jalovaara on mukana ainoana pohjoismaalaisena. Matka New Yorkiin alkoi virallisesti viime syksynä Pariisin autonäyttelyssä, minkä jälkeen tie on kiertänyt Pasadenassa tehtyjen koeajojen ja Geneven kautta palkintojenjakoon.

Pääpalkintoa lähti tavoittelemaan neljäkymmentä viime vuonna esiteltyä uutta automallia, jotka ovat myynnissä vähintään kahdella mantereella. Ensimmäisen äänestyksen jälkeen ehdokkaiden määrä putosi kymmeneen ja maaliskuussa Genevessä paljastettiin kunkin sarjan kolme loppukilpailuun edennyttä.

Jaguar Land Roverin muotoilujohtaja Ian Callum.

World Car of the Year 2019 Jaguar I-Pace jätti taakseen Audi e-tronin ja Volvo S60/V60-mallisarjan eli huipulla oli hyvin sähköinen tunnelma. Jaguar voitti lisäksi palkinnon vuoden parhaasta muotoilusta (World Design Award 2019), josta kilpailivat sen kanssa Suzuki Jimny ja Volvo XC40. Myös World Green Car 2019 oli Jaguarin hallinnassa. Siitä olivat kilpailemassa Audi e-tron ja Hyundai Nexo.

Jaguar Land Roverin muotoilujohtaja Ian Callumilla oli kiireinen aamu, kun hän ravasi pöytänsä ja palkintokorokkeen väliä. Viimeisenä hänelle ojennettiin World Car of the Year 2019 -palkinto ja sitä vastaanottaessaan Callum oli silminnähden liikuttunut. Hän nimesi hetken parhaaksi pitkällä urallaan automaailmassa ja totesi tiiminsä työn onnistuneen. Toimeksiantona I-Pacen suunnitteluun oli tehdä maailman paras auto.

Muut voittajat olivat McLaren 720S (World Performance Car 2019), Audi A7 (World Luxury Car 2019) ja Suzuki Jimny (World Urban Car 2019)

World Car of the Year 2019 Jaguar I-Pace.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?