Uusi autorahoitusyhtiö Suomeen – mukana Renault’n, Peugeot’n ja Dacian maahantuoja

Julkaistu:

RAHOITUS
Uusi autorahoitusyhtiö aloittaa toimintansa Suomessa.
DNB Finans laajentaa toimintaansa Suomeen yhteistyössä suomalaisen autojen maahantuontiyhtiön Bassadone Automotive Nordicin (BAN) kanssa.

DNB on yksi Norjan ja Ruotsin suurimmista autokaupan rahoitusyhtiöistä. Uuden yhteisyrityksen, DNB Auto Financen, tavoitteena on kehittää omistajayritysten liiketoimintoja Suomessa. Yhtiö on DNB Finansin tytäryhtiö, jossa myös BAN on omistajana mukana.

DNB Auto Financen toimitusjohtajana toimii Jussi Kattelus. Kattelus on työskennellyt muun muassa toimitusjohtajana leasingyhtiö NF Fleetissä sekä kaupallisena johtajana Incar Oy:ssä.

DNB Finansin rahoituskantaan Norjassa ja Ruotsissa kuuluu yli 500 000 autoa. Suomessa uusia henkilöautoja rekisteröitiin 120 000 kappaletta vuonna 2018. Tällä hetkellä DNB Finansin osuus Ruotsin autokaupan rahoitusmarkkinoista on 23 prosenttia ja Norjassa 24 prosenttia.

Vuonna 2018 DNB Finans Norden kirjasi uusia autokauppoja noin 28 miljardin Norjan kruunun (noin 2,8 mrd. euron) arvosta. Viime vuosina DNB Finans on panostanut vahvasti tekniseen kehitykseen ja asiakaskokemusta parantaviin ja helpottaviin edistyksellisiin digitaalisiin ratkaisuihin.

BAN aloitti toimintansa vuonna 1997 Suomessa ja Baltiassa, ja se tuo maahan kymmentä automerkkiä, muun muassa Citroënia, Daciaa, Peugeotia, Renaultia, SsangYongia ja Suzukia.

BAN:n toimintoihin kuuluu myös Autoverkkokauppa.fi, joka on Suomen ensimmäinen digitalisoitu uusien ja käytettyjen autojen verkkokauppa.

BAN myy vuodessa noin 17 000 autoa Suomen markkinoilla ja 8 200 autoa Baltiassa. Sen markkinaosuus Suomessa on 13 prosenttia ja Baltiassa 8 prosenttia, ja yhtiöllä on kaikkiaan 220 työntekijää. Autoverkkokauppa.fi on kasvanut muutamassa vuodessa Suomen suurimpien autoliikkeiden joukkoon.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt