Jättisirpale sinkoutui vilkkaalla Kehä III:lla suoraan kohti – uteliaat kuvaajat hengenvaarassa

Julkaistu:

Vaaratilanne
Palomestari Arto Latvala paljasti Ilta-Sanomille takavuosien rekkapaloon liittyvän järkyttävän yksityiskohdan, josta ei ole julkisuudessa aiemmin kerrottu.
Suunnilleen Vantaan Ikean kohdalla sattui muutama vuosi sitten autopalo, joka on jäänyt pian eläkkeelle jäävän palomestari Arto Latvalan mieleen lähtemättömästi.

– Tämä löytyi tien pientareelta, tasan samalta linjalta, jossa seisoi paloa kuvaamaan pysähtynyt kännykkäkuvaaja, Latvala sanoo ja näyttää suunnilleen puolentoista kämmenen kokoista paksua teräväreunaista metallinkappaletta.
Lähinnä raskaan kaluston paineilmajärjestelmän palalta vaikuttava, selvästikin jostain isommasta osasta irti repeytynyt sirpale on nokinen ja täynnä iskujälkiä.

– Löytöpaikka oli luokkaa 30-40 metrin päässä palopaikasta. Myöhemmin näin, että tämän lentoreitillä oli kuvan perusteella juuri sillä hetkellä joku kaveri ottamassa valokuvaa, vain muutaman metrin päässä palavasta kuorma-autosta, Latvala pyörittelee päätään.


Enää nopeutta, jolla Latvalan esittelemä sirpale on aikanaan kehä kolmosen rampissa ilmassa lentänyt, voi vain kuvitella. Ja sitä, ettei tämä paineilma-ammus osunut kehenkään lentoreitillä olleeseen, voi todisteiden valossa sanoa yksinkertaisesti vain tuuriksi.

– Ihmiset eivät käsitä kuinka vaarallista on pysähtyä kuvaamaan liikenneonnettomuutta. Pidemmälle palaneessa ajoneuvossa räjähtelevät niin turvalaitteet kuin tavalliset takakontin kaasujousetkin. Niitä on nykyään ihan jokaisessa autossa, ja koskaan ei voi tietää mitä sieltä lentää. Mieti millaista olisi saada päähän vaikka räjähtävästä renkaasta irtoava kappale.
– Ulkopuolisten uteliaisuus, välinpitämättömyys ja kuvaaminen onnettomuuspaikalla ovat todella suuria ongelma. Muuten kai ihan fiksuiksikin laskettavat ihmiset tunkivat tässäkin tapauksessa autoillaan viereiselle kaistalle silloinkin kun se kuorma-auto, josta tämä sirpale lensi, paloi jo täysillä. Vasemmalta vaan palavasta rekasta ohi, käsittämätöntä.

Ota kantaa

Oletko pysähtynyt onnettomuuspaikalle kuvaamaan?

Olen, tietenkin 7% En ole, mutta olen nähnyt kun muut pysähtyvät 58% En ole, enkä ole sellaista myöskään nähnyt 35%
Ääniä yhteensä 8007

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt