Maailman suurin harrasteajoneuvojen tapahtuma avautui: Tällaisia herkkuja on taas nähtävillä

Julkaistu:

Näyttely
Techno Classica Essen avautui yleisölle tänään. Merkkejä taloudellisesta taantumasta ei näyttäisi olevan ilmassa ensinkään.
Saksassa järjestettävä jo 31. kerran Techno Classica Essen kertoo olevansa kävijämäärällä mitattuna maailman suurin harrasteajoneuvotapahtuma.

Jokavuotisessa näyttelyssä on viime aikoina käynyt neljän päivän aikana reilusti yli 200 000 kävijää. Nähtävääkin on todella paljon, sillä laadultaan hyvin korkeatasoisia autoja, moottoripyöriä ja muita kulkineita on tyypillisesti ihailtavana noin 2 700–3 000 kappaletta.


IS on mukana Techno Classica Essenissä tänä vuonna, ja raportoi paikan päältä joistakin mielenkiintoisimmista autoista sekä ilmiöistä.

Raportoitavaa riittää varmasti niin menneistä kuin nykyisistä eurooppalaisista merkeistä, uskomattomista autotarinoista ja lukuisista vuosipäiviään viettävistä malleista.

Näyttely levittäytyy lähes kahdenkymmenen hallin ja ulkokentän alueelle.

Monet autot vaihtavat omistajaa messujen aikana. Ensimmäisen tuntuman perusteella näyttäisi siltä, ettei harrasteautorintama ole vaipumassa taantumaan – ainakaan vielä. Tavallisestihan autoala toimii eräänlaisena etukäteisindikaattorina siitä, mihin suuntaan talous on kehittymässä.


Jo ensimmäisenä näyttelypäivänä saatiin kuulla, että tänä vuonna myytävien erikoisautojen joukossa on tarunhohtoinen Ferrari F40, jonka ensimmäinen omistaja oli maailmankuulu F1-tähti Nigel Mansell.

Brittikuljettaja oli uransa huipulla 1990-luvun alkupuolella, ja kyseisellä autoyksilöllä on nyt ikää tasan 30 vuotta. Huippukuntoinen auto tullee vaihtamaan omistajaa huutokaupassa varsin komean kauppasumman saattelemana.

Palaamme Essenin tunnelmiin muissa uutisissa lähipäivien aikana.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt