Voidaanko isopäästöisten käytettyjen autojen tuonti kieltää? Tai asettaa tuontikäytetyille lisävero? Näin vastaa Autotuojat ry

Julkaistu:

Käytetyt autot
Voisiko Suomi yksinkertaisesti kieltää päästötasoltaan ei-toivottujen käytettyjen autojen tuonnin tai asettaa tuonnin yhteydessä maksettavan päästöveron? Asiaa on jo selvitelty.
Selvitysten ja pohdintojen perusteella vastaus otsikon ja ingressin kysymyksiin on yksinkertaisesti ei, kertoo Autotuojat ja -teollisuus ry:n toimitusjohtaja Tero Kallio.

Tämä johtuu siitä, että EU:n sisämarkkinasäännösten vuoksi muualla EU:ssa aiemmin rekisteröity auto on voitava rekisteröidä toisessakin EU-maassa. Eikä kyseisiä autoja saa erikseen syrjiä verotuksellakaan.
– Käytettynä maahantuotu auto on verotettava aina sillä veroprosentilla, joka auton ensirekisteröintihetkellä on Suomessa ollut voimassa.

– Kaikkein merkittävin tekijä on kuitenkin verohallinnon soveltama niin sanottu epävarmuusvähennys. Pahimmillaan auton arvosta vähennetään 15 prosenttia. Tämän lisäksi käytettynä maahantuodun auton verotusarvoa kaunistellaan vielä niin kutsutuilla tavanomaisilla alennuksilla, Kallio toteaa.

Ota kantaa

Kannatatko suomalaista autoveroa tällaisenaan?

Kyllä, ihan hyvä järjestelmä! 9% No jaa, kaipaisi pientä viilausta 7% Pah, kaipaisi reipasta muutosta 14% Koko autovero olisi syytä kuopata 70%
Ääniä yhteensä 7849

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt