”Sähköautoilu on kovaa vauhtia irtautumassa marginaalista”, sanoo Keskon johtaja – pikalatauspisteet maksullisiksi 2.5. alkaen

Lataaminen Keskon hallitsemilla K-Lataus -verkoston pikalatauspisteillä muuttuu maksulliseksi toukokuun 2. päivästä alkaen. Peruslataus säilyy kuitenkin maksuttomana.

Kuvassa Telsa Model S 90 D:n latausnäyttö kun auton ajoakku on täynnä.

9.4.2019 15:14

Lataaminen K-Lataus-verkoston pikalatauspisteillä muuttuu 2. toukokuuta 2019 alkaen maksulliseksi. Lataamisen hinta pikalatauspisteellä on K-Latauksen rekisteröityneelle käyttäjälle 0,20 € / minuutti, ja lataamisesta alkaa kertyä Plussa-pisteitä. Lataaminen peruslatauspisteillä säilyy rekisteröityneille käyttäjille maksuttomana.

Lisäksi K-ryhmä on julkaissut tänään uuden latausasemilla asiointia helpottavan mobiilisovelluksen. Sovelluksen avulla voi hoitaa sähköauton lataamiseen liittyvät käytännön asiat eli latauksen aloittamisen ja lopettamisen, pikalatauksen maksamisen, latausasemien sijaintien tarkistamisen sekä vapaiden latauspisteiden tarkistamisen.

– Sähköautoilu on kovaa vauhtia irtautumassa marginaalista ja tulossa vakavasti otettavaksi vaihtoehdoksi yhä useammalle. Tavoitteemme on alusta alkaen ollut, että sähköautojen lataamisesta tulee menestyvän palvelun lisäksi vähitellen myös liiketoimintaa, joten pikalataamisen maksullisuus on luonteva askel. Uskomme K-ryhmässä vahvasti sähköautoiluun ja panostamme monella rintamalla sen yleistymiseen Suomessa, sanoo K-ryhmän autokaupan uusista liiketoiminnoista ja latausverkosta vastaava johtaja Heikki Ahdekivi Keskon tiedotteessa.

K-ryhmä rakentaa parhaillaan kauppojensa yhteyteen valtakunnallista sähköautojen latausverkostoa. Keskon näkemyksen mukaan jokapäiväisten kulkureittien varrella oleva latausverkosto helpottaa sähköautoilijan arkea ja madaltaa kynnystä sähköauton hankkimiseen, kun lataustarpeet voi täyttää esimerkiksi kauppareissun aikana.

– Suomen laajimman kauppaverkoston avulla K-ryhmällä on ainutlaatuiset mahdollisuudet palvella sähköautoilijoita. Jo alkutaival osoittaa, että asiakkaat ovat ottaneet konseptimme omakseen. Latausasemillamme on satoja latauksia päivittäin, ja keskimääräinen lataaja viipyy latausasemalla puolesta tunnista tuntiin. K-ryhmän latauspisteistä ladatulla uusiutuvalla sähköllä on taitettu Suomen teillä tänä vuonna yli miljoona kilometriä, Ahdekivi sanoo.

Sähköauton lataaminen onnistuu jo 50 K-kaupan yhteydessä eri puolilla Suomea. Seuraavaksi kevään aikana uusia latausasemia avataan pääkaupunkiseudulle, Kirkkonummelle, Joensuuhun ja Rovaniemelle. Vuoden loppuun mennessä K-ryhmällä on jo lähes 400 latauspistettä yli 70 K-kaupan yhteydessä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?