Jo 30 miljoonaa kappaletta valmistunut 46 vuodessa – uudistunut Passat jo tuotannossa - Autot - Ilta-Sanomat

Jo 30 miljoonaa kappaletta valmistunut 46 vuodessa – uudistunut Passat jo tuotannossa

Volkswagenin Emdenin-tehtaalla ohitettiin hiljattain merkittävä rajapyykki. Se tapahtui, kun tuotantolinjalta lipui 30. miljoonas Passat-malli.

Juhlapäivää vietettiin 3. huhtikuuta 2019 Emdenissä.

6.4.2019 15:54

Volkswagenin mukaan mitään muuta keskiluokan automallia ei ole myyty niin paljon kuin Volkswagen Passatia. Sen 30. miljoonas valmis versio oli Passat Variant GTE: ladattava hybridi Pyrit Silver -metallivärisenä.

Volkswagen Passat saapuu tänä vuonna markkinoille teknisesti päivitettynä, ja tämä juhlapäivän auto oli yksi ensimmäisistä valmistetuista uusiutuneista Passateista.

Uudistuvan Passatin GTE-malli tulee olemaan myös tärkeässä osassa, sillä tulevaisuudessa ladattavien hybridien toimintamatka sähköllä kasvaa. Toimintamatka WLTP-syklillä mitattuna on noin 55 kilometriä. Uudistunut Passat GTE (160 kW / 218 hv) täyttää jo nyt Euro 6d -päästöstandardin, joka tulee voimaan vuonna 2021. Uudesta Passatista tulee ensimmäinen Volkswagen, jota voidaan ajaa osittain avustavan järjestelmän turvin 0–210 km/h nopeuksissa. Uudistuneeseen Passatiin tulee myös saataville interaktiiviset IQ.Light-led-matriisiajovalot sekä uuden sukupolven MIB3-tietoviihdejärjestelmä.

– Passat on yksi Volkswagenin tärkeimmistä ja menestyneimmistä autoista: 46 vuotta sitten tapahtuneen lanseerauksen jälkeen 30 miljoonaa asiakasta on luottanut tähän Volkswagenin malliin. Sen seurauksena Passatista on tullut yksi automaailman suuruksista – auto joka on kotonaan niin Pekingin, Berliinin, Sydneyn, Johannesburgin, Helsingin, Tampereen kuin San Francisconkin teillä. Me Volkswagenilla olemme ylpeitä tämän mallin menestyksestä, se on tänä päivänäkin edelleen yksi luokkansa mittapuista, Volkswagen-henkilöautojen operatiivinen johtaja Ralf Brandstätter kertoo yhtiön tiedotteessa.

Tällaista oli Passatin tuotanto 1978. Nykyään Passatia valmistetaan kolmessa maanosassa, kymmenessä tehtaassa ja yli sataan maahan.

”Uuden Volkswagen-aikakauden alku”

Volkswagen aloitti Passat-mallien tuotannon Wolfsburgissa 14. toukokuuta 1973.

VW käytti mottoa ”Uuden Volkswagen-aikakauden alku”. Malli oli merkkinä kokonaan uudesta malliperheestä, joissa oli vesijäähdytteiset moottorit, etuveto ja ultramoderni teräsalusta. Passat asemoitiin keskikokoluokkaan, ja se oli VW 1600 -mallin seuraaja (Type 3 -ilmajäähdytteinen takamoottori takavedolla).

Passatia on nyt valmistettu 30 miljoonaa kappaletta, joten se on ohittanut legendaarisen Kuplan myynnin (21,5 miljoonaa). Yhdessä Golfin (35 miljoonaa) ja Kuplan kanssa Passat muodostaa Volkswagenin historian myydyimmät mallit.

Suomen teillä Passateja liikkuu 71 483 kappaletta. Näistä 57 prosenttia on varustettu dieselmoottorilla, 40 prosenttia bensiinimoottorilla ja bensiini/-maakaasumalleja näistä on 2 proenttia. Volkswagenin ladattavia hybridejä (GTE) Suomessa liikkuu tällä hetkellä noin 620 kappaletta; tämä luku tulee vielä tänä vuonna kasvamaan merkittävästi, kun uudistuneen mallin toimitukset alkavat.

Nykyistä, vuonna 2014 esiteltyä Passatia on myyty Suomessa yli 11 000 kappaletta. Vuonna 2018 Volkswagen Passat oli Volkswagen-malliston kolmanneksi eniten rekisteröity malli 1 822 autolla.

Lähde: Volkswagen, K Auto Oy

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?