Poliisi vahvistaa HU:lle: Tienpenkkojen vaalimainokset sekoittaneet autojen elektroniikkaa – jo useita tapauksia

Julkaistu:

Nopeusrajoitukset
Länsi-Uudenmaan poliisille on toistaiseksi tullut tietoa "puolesta tusinasta" tapauksia, kertoo Helsingin Uutiset.
Vaalimainosten suurikokoiset numerot ovat varmuudella sekoittaneet jo useampien autojen liikennemerkkitunnistuselektroniikkaa kertoo Helsingin Uutiset.

– Kun esimerkiksi valopylvääseen on kiinnitetty mainos, jossa on numero 170, laite poimii siitä numerot 7 ja 0, ja ilmoittaa vallitsevaksi nopeusrajoitukseksi 70. Näin voi käydä esimerkiksi 50 kilometriä tunnissa -rajoituksen kohdalla, Länsi-Uudenmaan poliisin komisario Ilkka Kantola vahvistaa HU:lle.
Nopeusrajoitusmerkit tunnistavia järjestelmiä on saatavina sekä alkuperäisvarusteena että niin sanotun irtonavigaattorin vakio- tai lisäominaisuutena.

Osa laitteiden järjestelmistä ainoastaan ilmoittaa kuljettajalle havaitsemansa rajoituksen, mutta osa myös rajoittaa auton nopeuden havaitun nopeusrajoituksen mukaan - ainakin mikäli auton asetuksista näin on valittu.

Erilaisista navigaattoreiden apujärjestelmistä huolimatta kuljettajalla on kuitenkin aina vastuu auton nopeudesta, olkoon auto sitten osittain autonominen tai ei.

Aivan päättömiä rajoitushavaintoja ei kuitenkaan tarvitse pelätä, sillä tyypillisesti automallit käyttävät kameratunnistuksen apuna muun muassa navigaattorijärjestelmän tiedataa. Samoin nopeusrajoitusjärjestelmään kokonaan sopimattomat lukuyhdistelmät kuten vaikkapa 99 tai 999 jäävät lähtökohtaisesti huomiotta.

Ota kantaa

Oletko ajanut autolla jossa on nopeusrajoituksen tunnistus?

Olen 40% En ole 56% En tiedä 4%
Ääniä yhteensä 18356

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt