Mitä pitäisi ajatella, jos pysäköityyn autoon ilmestyy muovipussin sisään sujautettu punainen lappu?

Julkaistu:

HYLÄTYT
Kaupunkien varikoille päätyy satoja autoja ilman että omistajat jaksaisivat kaivata omaisuuttaan. Muistutuksista huolimatta.
Kun autoa muistetaan siirtokehotuksella esimerkiksi siivouksen tai lumensiirron vuoksi, on auton haltijan toimittava. Jos näin ei käy, auto viedään varikolle ja lopulta hylätty kosla päätyy paalattavaksi.

Ilta-Sanomat kertoi vuodenvaihteessa, että ajoneuvon omistaja tai haltija on velvollinen korvaamaan tienpitoviranomaiselle siirtojärjestelyistä, siirtämisestä ja hallinnoinnista aiheutuneet kustannukset. Lasku ajoneuvon siirrosta lähetetään kahden viikon kuluessa siirrosta. Saatava on suoraan ulosottokelpoinen. Henkilö- ja pakettiauton varastosiirto maksaa 220 euroa, lähisiirto 110 euroa ja kuorma-auton ja muun raskaan ajoneuvon varasto- tai lähisiirto 90 euroa sekä toteutuneet kustannukset.

– Ajakaa mieluummin auto itse paaliin. Siitä jopa maksetaan auton omistajalle. Me jos joudumme työhön, joutuu maksamaan meille, Turussa varikkoa hoitava Olli Laine sanoo Yleisradion uutisessa.

Jos auton pyyhkimiin tai antenniin on jätetty muovipussiin paketoitu punainen muistutuslappu, on syytä toimia nopeasti. Lapun tarkoitus on välittää omistajalle viimeinen viesti siitä, että ajoneuvo siirretään kadunvarresta – tai se lähtee viimeiselle matkalleen.

– Tuntuu, että ihmiset välittävät koko ajan vähemmän siitä, mihin autonsa jättävät. Nykyään ihmisillä saattaa olla yhä enemmän minä minä -asennetta, Laine sanoi Ylelle.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt