Volvon ohjaamossa kamera paljastaa rattijuopon – sen jälkeen auto vie kuskia

rac

Julkaistu:

Liikenneturvallisuus
Volvo keksi uuden keinon taistelussa rattijuoppoutta vastaan.
Volvon mukaan ylinopeuden lisäksi päihtyneenä ajaminen ja keskittymisen herpaantuminen ovat tärkeimmät huolenaiheet liikenteessä.

Jo aiemmin Volvo on ilmoittanut, että vuodesta 2020 alkaen sen uusien autojen maksiminopeus on 180 km/h. Tällä viikolla se julkisti suunnitelmiaan rattijuoppoutta vastaan. Volvo siteeraa tiedotteessaan yhdysvaltalaisen liikenneturvallisuusviraston, NHTSA:n, lukuja, joiden mukaan lähes 30 prosenttia kaikista liikennekuolemista Yhdysvalloissa 2017 johtui päihtyneistä kuljettajista.

Volvo pyrkii ehkäisemään päihtyneenä ajamista ja kuljettajan keskittymisen herpaantumista asentamalla autoihin kameroita ja muita tunnistimia, jotka tarkkailevat kuljettajaa ja antavat auton puuttua tilanteeseen, jos selvästi päihtynyt tai huonosti ajoon keskittynyt kuljettaja ei reagoi varoitussignaaleihin ja on vaarassa aiheuttaa vakavan loukkaantumiseen tai kuolemaan johtavan onnettomuuden.

Esimerkkejä tällaisesta käytöksestä ovat pidempikestoinen täydellinen ohjaamattomuus, silmien sulkeminen ajossa tai maantiestä irti oleva katse, huomattava heilahtelu kaistoilla sekä erityisen hitaat reaktioajat.

Auto voi edellä kuvatuissa tapauksissa automaattisesti rajoittaa ajonopeutta, ilmoittaa Volvo on Call -palvelulle ja lopullisena ratkaisuna hidastaa auton vauhtia sekä pysäköidä turvallisesti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt