Nimi skandinaavisesta mytologiasta: Tämä uusi hyperauto hätyyttelee nopeutta 400 km/h

Julkaistu:

Hyperauto
Aston Martinin Valkyrie-malli on vihdoin tuotantovalmis.
Valkyrie on ollut brittimerkille pitkä projekti, joka on nyt vihdoin saatu valmiiksi. Kokonaistuotantomäärä on kuitenkin rajoitettu 150 kappaleeseen, jotka kaikki lienevät jo ennakkomyyty noin kolmen miljoonan euron kappalehintaan.

Auton ovat suunnitelleet Marek Reichman ja F1-maailmasta tuttu aerodynamiikkiguru Adrian Newey. Valkyrieen on valittu lukuisilta alihankkijoilta vain parhaita komponentteja.

Valkyrien vauhdista vastaa 6,5-litrainen, vapaasti hengittävä V12-moottori, jonka on toteuttanut Cosworth. Valkyrien omamassa on vain hieman yli tuhat kiloa, joten kun huipputehoa irtoaa 1 130 hevosvoimaa, on jokaista kiloa kohden suunnilleen yksi hevosvoima. Siten ei olekaan ihme, että 0-100 km/h kiihdytys on ohi 2,5 sekunnissa, ja auton huippunopeus asettuu 400 km/h tuntumaan – missä sitä sitten kukin tarvitseekaan.


Valkyrien nimi linkittyy skandinaavisiin maihin, erityisesti Norjaan. Valkyriat olivat mytologisia hahmoja, jotka ratsastivat taisteluun joko hevosilla tai lensivät halki ilman. Heillä oli kypärät ja kilvet, ja he olivat taistelun hengettäriä ja kuolemanhaltijattaria, jotka keräsivät taistelukentiltä kuolleiden urheiden sotureiden sielut. Joillakin oli kyky surmata soturit, jotka eivät miellyttäneet heitä.

Toivottavasti hieman pahaenteinen nimivalinta ei aiheuta äärimmäiselle autolle tai tarkkaan valitulle omistajalleen ongelmia – tai ehkä sen onkin tarkoitus karkottaa turhat asiakkaat pois renkaita potkimasta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt