Uuden suomalaisen sähköajoneuvon yhtenä taustapiruna toimi pitkän linjan viihdetähti – ”tuli vielä parempi kuin piti”

Julkaistu:

IDEOIJA
Tänään julkistetun uuden suomalaisen sähköajoneuvon yhtenä isänä oli viihteen monitoimimies Mato Valtonen.
Mato Valtonen oli paitsi ideoimassa kokonaan uutta suomalaista liikennevälinettä Scouter on tulossa mukaan myös hänen uuteen hankkeeseensa.

– Tuli vielä parempi kuin piti, muusikko, elokuvanäyttelijä ja yrittäjä Mato Valtonen sanoo uudesta, keskiviikkona Helsingissä lanseeratusta kevytajoneuvo Scouterista.

Scouter on nelipyöräinen, 2-paikkainen, kevyt ja ympäristöystävällinen sähköllä toimiva ajoneuvo. Sen toimintamatkaa saa pidennettyä tarvittaessa polkemalla.

Valtonen oli alusta asti mukana Scouter-suunnittelutyöryhmässä.

– Olen tosi tyytyväinen, tosi mukava laite ajaa, Valtonen kehuu.

 

Katsoin juuri uuden autoni ajotietokonetta, kaupungissa keskinopeus oli 12 kilometriä tunnissa.

Valtonen uskoo, että Scouter tulisi hänelle itselleenkin tarpeeseen, sillä voisi liikkua lyhyitä matkoja kaupungissa – siten mihin se on tarkoitettukin.

– Katsoin juuri uuden autoni ajotietokonetta, kaupungissa keskinopeus oli 12 kilometriä tunnissa. Scouterilla pääsee 25 km/h huippunopeutta, joten varmasti sillä on paikka liikenteessä, Valtonen sanoo.

Valtonen uskoo, että Scouter löytyy häneltäkin joskus kulkuneuvona. Vihreät arvot ovat tärkeitä, henkilöauto on juuri vaihtunut Volvon tuliterään XC60-hybridiin, ensimmäinen tankillinen polttoainetta autossa on vasta menossa.


Myös sen vuoksi Valtonen on innoissaan uuden laitteen lanseerauksesta, sillä hänellä on myös itsellään suunnitelmia sen varalle tulevaisuudessa.

– En uskalla sen enempää tästä projektista sanoa, mutta Scouter on varmasti mukana siinä, kunhan projekti vain saadaan ensin käyntiin, Valtonen sanoo.


Scouter-kevytajoneuvon valmistus on alkamassa Uudenkaupungin autotehtaalla. Hinnaksi on alustavasti laskettu sekä Talouselämän että IS:n saaman tiedon mukaan noin 7 500 euroa.

Markku Juhani Valtonen

Loimaalla 1955 syntynyt suomalainen muusikko, elokuvanäyttelijä ja yrittäjä.

Tuli tunnetuksi Mato Valtonen -nimellä Sleepy Sleepers - ja Leningrad Cowboys -yhtyeiden nokkahahmona.

Valtonen on näytellyt useissa Aki Kaurismäen ohjaamissa elokuvissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt