Volkswagen: Autonvalmistus mullistuu – ohjelmistokoodien määrä puhelimeen verrattuna tuhatkertainen

Julkaistu:

Teknologia
Autonvalmistaja Volkswagen aikoo palkata lisää ohjelmistoasiantuntijoita varmistaakseen asemansa teollisuudenalan eturintamassa.
– Ohjelmistot merkitsevät 90:ä prosenttia autojen kehityksestä tulevaisuudessa, pääjohtaja Herbert Diess kertoi VW:n vuosittaisessa lehdistötapaamisessa.

Volkswagen uudistaa strategiaansa alaa mullistaneen dieselskandaalin jälkeen. Skandaali on maksanut VW:lle yli 28 miljardia euroa sakkoina ja muina seuraamuksina sen jälkeen, kun vuonna 2015 yhtiö jäi kiinni päästöhuijauksesta.

Ohjelmistotoimintojen kysyntä on noussut eksponentiaalisesti, kun asiakkaat odottavat yhä pidemmälle kehittyneitä, kuljettajaa avustavia järjestelmiä, älypuhelinten liitettävyyttä ja itseohjautuvia toimintoja.

– Nyt 20 000:sta kehitystyössä toimivista 90 prosenttia työskentelee ”raudan” parissa. Tämä muuttuu radikaalisti vuoteen 2030 mennessä. Ohjelmistojen osuus kehityskustannuksista on silloin puolet, Diess sanoi.

Verrattuna älypuhelimeen auto sisältää kymmenen kertaa enemmän ohjelmistokoodin rivejä, ja itsestään ajavassa autossa on tuhat kertaa suurempi määrä, Diess selitti.

Autonvalmistaja tarvitsee aiempaa enemmän ohjelmistosuunnittelijoita ohjelmoimaan eri antureita ja toimilaitteita ajoneuvoissa, jotta esimerkiksi autonomisesti ajaviin autoihin voidaan kehittää oikeanlaiset refleksit erilaisiin liikennetilanteisiin ja välttämän onnettomuuksia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt