Nämä liikennemerkit poistetaan nyt teiden varsilta kokonaan – viranomainen: ”Enemmän haittaa kuin hyötyä” - Autot - Ilta-Sanomat

Nämä liikennemerkit poistetaan nyt teiden varsilta kokonaan – viranomainen: ”Enemmän haittaa kuin hyötyä”

Pikavuorojen aikatauluja ja reittejä voi jatkossa tiedustella suoraan liikenteenharjoittajilta, liikenteenharjoittajien kotisivuilta sekä internetin matkahakupalveluista. Kuvan liikennemerkkeihin laskettavilla pikavuoro-ohjemerkeillä ei siis enää ole merkitystä.

Julkaistu: 11.3.2019 11:32

Tieliikenneasetuksen mukaisiin liikennemerkkeihin kuuluvat pikavuorokyltit poistetaan muiden töiden ohessa kevään ja kesän aikana, tiedottaa ely-keskus.

Poistamisen taustalla on kylttien tarkoittaman pikavuoroliikenteen periaatteiden muuttuminen. Joukkoliikennelain mukaan pikavuorot ovat nykyään markkinaehtoista liikennettä eli liikennettä, jonka reitit, pysähtymispaikat ja aikataulut päättää liikenteenharjoittaja eikä enää lupaviranomainen.

Pikavuorot voivat toisin sanoen pysähtyä nykyään millä tahansa pysäkillä, joka on linja-autoliikenteen käyttöön osoitettu ja jossa on tilaa pysähtyä aikataulun mukaisena aikana.

”Pikavuoron pysäkillä ei siis tarvitse olla pikavuorokylttiä eikä pikavuorojen tarvitse pysähtyä kaikilla pysäkeillä, joilla on pikavuorokyltti. Lisäkilpien säilyttäminen voikin johtaa matkustajia harhaan ja niistä voi olla enemmän haittaa kuin hyötyä”, ely-keskuksen aiheesta lähettämä tiedote summaa.

Kylttien poistamisesta huolimatta elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus ilmoittaa kuitenkin panostavansa erityisesti maantieverkolla sijaitsevien solmupysäkkien palvelutasoon.

Käytännössä kyseinen panostaminen tarkoittaa odotuskatoksien, kevyen liikenteen yhteyksien sekä saatto-, pyörä- ja liityntäpysäköintipaikkojen parantamista ja rakentamista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?