Totuttua kapeampi matka-autoluokka tekee tuloaan myös Suomeen – ”Alustavat hintatiedot lupaavat hyvää”

Pakettiauton koriin tehtyjen tehdasvalmisteisten retkeilyautojen suosio lähti 2010-luvun alkupuolella voimakkaaseen nousuun. Nyt ilmiön jatkoksi ennustetaan ns. Van-luokkaa.

Kuvassa Hobby Optima Premium T65 HGQ.

Retkeilyautojen kovat myyntimäärät ovat pistäneet myös perinteiset matkailukorivalmistajat miettimään tuotteitaan uusiksi.

Matkailuajoneuvotuojat ry:n mukaan tällä hetkellä eniten päätään nostava uusi koriryhmä on slanginimeltään Van, eli perinteistä matkailuautoa ja peltikuorista retkeilyautoa yhdistävä niin sanottu hybridikorimalli.

Käytännössä Van-mallit ovat retkeilyauton tapaan leveydeltään perinteistä matkailuautoa kapeampia, mutta Vanien kori ja asuintila on rakennettu kuitenkin perinteiseen tapaan eli matkailuautovalmistajan toimesta ja valmiin tehdasalustan päälle.

Näin Van-autoon on saatu retkeilyautoa parempi eristys sekä myös pienempi sivuovi retkeilyauton parhaan tunnisteen eli pakettiautomaisen ison liukuoven sijaan.

Viimeisten vuosien aikana Suomessa on myyty vain muutamia kymmeniä Van-segmentin matkailuajoneuvoja, joista kolme eniten myytyä ovat olleet Hymer Van, Bürstner Travel Van ja Hobby V60 ja V65 -mallit. Myös Knaussilla ja Weinsbergilla on valikoimassaan Van-malleja.

– Vuoden 2019 mallistoissa näkyy merkkejä Van-segmentin uudelleen tulemisesta. Saksan CMT-messuilla tammikuussa Carado, Hobby ja Sunlight esittelivät uudet Van-mallinsa. Tämän kehityksen voi olettaa leviävän myös muiden valmistajien mallistoihin. Alustavat hintatiedot uusista Van-malleista lupaavat hyvää, eroa edullisimpiin retkeilyautoihin ei ole, Matkailuajoneuvotuojat ry:n toiminnanjohtaja Antti Siljamäki sanoo.

Retkeilyautoluokan huiman myyntimääräkasvun takana ei ole Siljamäen mukaan varsinaisesti hinta, sillä monessa tapauksessa retkeilyauton lopullinen hankintakustannus pyörii samassa hintaluokassa kuin vastaavan perinteisen matkailuauton.

– Hyvä kysymys Van-segmentin mahdollisesti kasvaessa on se, että kumman korityypin valitset, jos hintaluokka on suunnilleen sama?

Nämä seikat löytyvät peltikuoristen retkeilyautojen kasvaneen suosion takaa:

  • Kompakti koko matkailuautoksi (pituus 5,9-6,9 metriä ja leveys max. 2,2 metriä)

  • Edellisestä johtuva helppo eli pakettiautoon verrattava käsiteltävyys

  • Toimivuus myös perheen/käyttäjän ainoana autona (saatu säästö)

  • Monikäyttöisyys (mm. suuret paritakaovet mahdollistavat tavarankuljetuksen)

  • Huomaamattomuus esimerkiksi pysäköitäessä

Lähde: MAT ry

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?